Αθλητισμός|21.01.2024 09:15

Ο Τέιλορ Φριτζ έριξε νοκ άουτ τον Στέφανο Τσιτσιπά που αποκλείστηκε απ' το Australian Open

Newsroom

Άδοξα τελείωσε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open. O κορυφαίος Έλληνας τενίστας γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ απ' τον καταπληκτικό Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ και έμεινε εκτός προημιτελικών στο τουρνουά για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος πέρυσι έφτασε μέχρι και τον τελικό όπου έχασε απ' τον Τζόκοβιτς, δεν βρήκε λύσεις στο τρομερό παιχνίδι του 26χρονου Φριτζ και λύγισε με 6-7(3), 7-5, 6-3, 6-3 έπειτα από μια μάχη τριών ώρων. Ο Φριτζ προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά της Μελβούρνης όπου θα αναμετρηθεί με τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Κινδυνεύει να τεθεί εκτός Top10

Ο Αμερικανός, ο οποίος βρίσκεται στο 12 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά πλέον φλερτάρει με την είσοδο στο Top10, ήταν εξαιρετικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έχοντας ψυχραιμία όταν φάνηκε να έχει το προβάδισμα ο Τσιτσιπάς, ο οποίος αντιθέτως έκανε πολλά αβίαστα λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Αν και ξεκίνησε ιδανικά παίρνοντας το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Έχασε το δεύτερο σετ με 7-5 και ακολούθως τα δύο επόμενα με 6-3, 6-3 και γνώρισε έναν πικρό αποκλεισμό σε ένα τουρνουά, όπου είχε συνηθίσει να πετάει ψηλά.

Μάλιστα, δεδομένου ότι θα χάσει αρκετούς βαθμούς σε σχέση με την περασμένη σεζόν λόγω της συμμετοχής του στον τελικό (εφέτος σταμάτησε στους 16) είναι βέβαιο πως θα πέσει στο νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ κινδυνεύει να τεθεί εκτός Top10 για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία!

Australian Openειδήσεις τώραΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις