Αθλητισμός|21.01.2024 19:25

Πέντε αστέρων η ΑΕΚ στο Περιστέρι! Διέλυσε με 0-5 τον Ατρόμητο με χατ τρικ του Πόνσε!

Newsroom

Επιβλητικό ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ από το Περιστέρι! Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν καταιγιστική έχοντας σε τρομερή μέρα τον Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ στο εντυπωσιακό 0-5 της Ένωσης επί του Ατρόμητου. Ο Κάλενς και ο Γιόνσον πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ των Κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ άφησε πίσω τον αποκλεισμό απ' τον Άρη στο Κύπελλο και «απάντησε» με μια εντυπωσιακή νίκη σε μια δύσκολη έδρα και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 13 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ήταν η πρώτη ήττα του Σάσα Ίλιτς στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου και η πρώτη των Περιστεριωτών από τις 22 Οκτωβρίου στην Τούμπα απ' τον ΠΑΟΚ (2-0)!

Πρώτο χατ τρικ Πόνσε

Ο Δικέφαλος έδειξε σχεδόν με τη σέντρα τις διαθέσεις της καθώς μόλις στο 2' ο Πήλιος έβγαλε την ασίστ και ο Πόνσε εκτέλεσε ανοίγοντας το σκορ (0-1). Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών η ομάδα του Αλμέιδα χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά ο Γκατσίνοβιτς έστρωσε για τον Πόνσε, ο οποίος με προβολή έγραψε το 0-2.

Στο 35' ο Κάλενς εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες εντός περιοχής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, και σούταρε εύστοχα για το 0-3 πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την ΑΕΚ. 

Παρά το ευρύ προβάδισμα (0-3) η ΑΕΚ δεν κατέβασε ταχύτητα και στο 58' διαμόρφωσε το 0-4 και πάλι με τον Πόνσε, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα της Ένωσης.

Το τελικό 0-5 προήλθε από κεφαλιά του Γιόνσον έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ήταν το 18ο εφετινό γκολ της ΑΕΚ από στατική φάση.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Ντε Μποκ (62' Αθανασίου), Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Κιβρακίδης (46' Τσακμάκης), Κούντε (46' Αντζιέλσκι), Γκονθάλεθ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (63' Ρομπάιγ), Βαλένσια (63' Ντιρκς), Βέργος.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα (68' Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (73' Πισάρο), Άμραμπατ (68' Ελίασον), Τσούμπερ (73' Φαν Βέερτ), Πόνσε (68' Αραούχο).

SuperLeagueειδήσεις τώραΑΕΚΑτρόμητος