Αθλητισμός|21.01.2024 21:42

Ο λαβωμένος Παναθηναϊκός λύγισε τον Αστέρα Τρίπολης με Αϊτόρ και Γεντβάι και παρέμεινε στην κορυφή

Newsroom

Ο λαβωμένος Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο με 2-0 και πάει σε ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα με αντίπαλο τον συγκάτοικό του στην πρώτη θέση της Super League ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι που παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες (Ιωαννίδης, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Τσέριν, Βιλένα, Γερεμέγεφ, Χουάνκαρ), έχασαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τους Βέρμπιτς και Σπόραρ, οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες και πιθανότατα θα χάσουν το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο αλλά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Φατίχ Τερίμ βρήκε τα γκολ που έψαχνε απ' τον Αϊτόρ και τον Γεντβάι και πανηγύρισε την τρίτη σερί εντός έδρας νίκη του με τον Τούρκο στον πάγκο και την έκτη συνεχόμενη συνολικά στο πρωτάθλημα (τελευταία βαθμολογική απώλεια απ' τον ΠΑΟΚ στο 2-2 της 1ης Οκτωβρίου 2023).

Η έκβαση του αγώνα

Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν με Σπόραρ (δις) και Κώτσιρα αλλά γκολ δεν βρήκαν στα 45 λεπτά. Κατά το ίδιο διάστημα πάντως κι ο Αστέρας, που προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα, είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Σουρλή και τον Καλτσά. 

Η λύση για το Τριφύλλι ήρθε στο 50' με τον Αϊτόρ να πλασάρει ιδανικά απ' το ύψος της μικρής περιοχής γράφοντας το 1-0 έπειτα από ασίστ του Μαντσίνι.

Οι Πράσινοι έδειξαν να παίρνουν βαθιά ανάσα αλλά ο τραυματισμός του Σπόραρ στο 61' και η έλλειψη άλλου κλασικού φορ έφερε τον Παναθηναϊκό να παίζει με τον Μπερνάρ σε θέση σέντερ φορ. Αυτό έδωσε... θάρρος στον Αστέρα που αύξησε την πίεσή του αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης θέλοντας να εκμεταλλευτεί και την κόπωση των παικτών της ομάδας του Τερίμ που προερχόταν από τα 120 λεπτά με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.

Το τρίποντο όμως κλείδωσε για το Τριφύλλι στο 74' με κεφαλιά του Γεντβάι έπειτα από σέντρα-ασίστ του Αϊτόρ. Το 2-0 έδωσε την άνεση στον Τερίμ να κάνει ροτέισον δίνοντας ανάσες σε παίκτες του ενόψει του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο που ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη αλλά και του μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή (28/1).

Στο 90' ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αλάγκμπε για δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86' Λημνιός), Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρουμπέν (86' Ακαϊντίν), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86' Ζέκα), Βέρμπιτς (27' Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61' Τσοκάι).

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Ρουμπέν Γκαρθία, Χουχούμης (85' Άλβαρες), Μουνάφο (72' Μπαρτόλο), Μάντζης,  Καλτσάς (72' Γιαμπλόνσκι), Σουρλής (58' Ζουγλής), Σίτο (46' Κρεσπί Ρετζίς), Χριστόπουλος, Αλάγκμπε, Τζουκάνοβιτς.

Τα highlights

Αστέρας Τρίποληςειδήσεις τώραSuperLeagueΠαναθηναϊκός