Αθλητισμός|22.01.2024 15:18

Ώρα για ντέρμπι «αιωνίων» στην Basket League - Πού θα δείτε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό

Newsroom

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια κρίσιμη αναμέτρηση (22/1) στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Basket League. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 20.15 στο ΟΑΚΑ και το ντέρμπι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3.

Oι Πράσινοι βρίσκονται στην κορυφή καθώς είναι αήττητοι έπειτα από 14 αγωνιστικές και σε περίπτωση νίκης κόντρα στους Ερυθρόλευκους θα κλειδώσουν το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τέλους. Ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στην διάθεση τους Λούκα Βιλντόζα και Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στο ντέρμπι μετά την επικράτηση κόντρα στην Παρτίζαν με το Τριφύλλι να τρέχει σερί έξι συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός προέρχεται από νίκη κόντρα στην Μακάμπι για την 22η αγωνιστική της Euroleague με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν πειστική εμφάνιση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Μουστάφα Φαλ, ενώ οι Πειραιώτες, όπως δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός, δεν αναμένεται να προβούν σε αλλαγή του ρόστερ ενόψει του παιχνιδιού με τους Πράσινους.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους

Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο ΣΕΦ, στις 30 Οκτωβρίου, για την 4η αγωνιστική, οι Πράσινοι είχαν περάσει νικηφόρα με 54-66. Είχε προηγηθεί η νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στις 6 Οκτωβρίου όταν πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (78-88). Ο Ολυμπιακός ήταν και ο νικητής του τελικού του Super Cup, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, στη Ρόδο, όταν κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο επικρατώντας με 75-51. Βεβαίως από τότε ο Παναθηναϊκός είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα καθώς πλέον οι Πράσινοι έχουν δέσει ως ομάδα...

Basket LeagueΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώραΟλυμπιακός