Αθλητισμός|31.03.2019 01:13

Τσιτσιπάς και Κούλχοφ: Οι «σκληροί» του Μαϊάμι... σεβάστηκαν τους Μπράιαν

Κώστας Ασημακόπουλος

Η εντυπωσιακή πορεία του 20χρονου Στέφανου Τσιτσιπά και του 29χρονου Ολλανδού Γουέσλεϊ Κούλχοφ σταμάτησε στον τελικό του διπλού στο Μαϊάμι όπεν.

Το ελληνοολλανδικό δίδυμο μπορεί να είχε την φρεσκάδα αλλά υποκλίθηκαν στην εμπειρία του Μάικ και του Μπομπ Μπράιαν. Οι 40χρονοι αμερικανοί που είναι δίδυμοι κατάφεραν να νικήσουν με 7-5 και 7-6 (8) και να κατακτήσουν τον τίτλο μπροστά στο κοινό τους.

Oι δίδυμοι θρύλοι

Ο Μάικ Μπράιαν έχει κατακτήσει 18 Grand Slam και είχε μαζί τον αδερφό του Μπομπ στα 16 από αυτά. Συνολικά, ο πρώτος έχει κατακτήσει 122 τίτλους στην καριέρα του και ο δεύτερος 117. Αυτή ήταν η έκτη κατάκτηση του Μαϊάμι όπεν για τους Μάικ και Μπομπ Μπράιαν.

Αντίθετα οι δύο... πιτσιρικάδες αγωνίστηκαν μαζί μόλις για δεύτερη φορά και απέδειξαν πως κάνουν αχτύπητο δίδυμο. Απέκλεισαν το Νο2 του ταμπλό, Σοάρες και Μάρεϊ αλλά και τους Χατσάνοφ, Μεντβέντεφ και Ίσνερ / Κουέρι. 

Ο Στέφανος βλέπει και Νο 8

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήρθε και η στιγμή να δρέψει τους καρπούς του. Μετά την παρουσία του στον τελικό εκτοξεύτηκε στο Νο 98 του διπλού κερδίζοντας 112 θέσεις και είναι ο δεύτερος από το Τοπ 10 του μονού που βρίσκεται τόσο ψηλά μαζί με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Επίσης την Δευτέρα έχει την ευκαιρία να πατήσει ακόμα και στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης εφόσον στον τελικό του μονού στο Μαϊάμι ο Φέντερερ επικρατήσει του Ίσνερ. Αν νικήσει ο Ισνέρ τότε ο 20χρονος Ελληνας τενίστας θα πλασαριστεί στην 9η θέση. 

Γουέσλεϊ ΚούλχοφΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπορΤένιςΜαιάμι