Αθλητισμός|23.01.2024 20:21

Κύπελλο Ελλάδας: Με buzzer beater του Καρέλη ο Παναιτωλικός έφυγε με νίκη απ' την έδρα του ΟΦΗ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Newsroom

Με ένα καταπληκτικό buzzer beater του Νίκου Καρέλη στο 94' ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά ενόψει της ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (31/1, 17:00) στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός βρήκε γκολ στην πρώτη καλή ευκαιρία του στον αγώνα. Στο 19’ ο Φρεντ Ντουάρτε έκανε μία κούρσα και άνοιξε για τον Ζοάο Πέντρο, ο οποίος δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Μοσκέρα μοίρασε στον Θοράρινσον, ο οποίος έκανε ωραίο γύρισμα κι ο Μπάκιτς με διαγώνιο πλασέ στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-1 στο 47’.

Και στο φινάλε, εκεί που όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα πάνε με το 1-1 στη ρεβάνς του Αγρινίου, ο Παναιτωλικός... ξεδιπλώθηκε στην αντεπίθεση και ο Καρέλης με καταπληκτική ντρίμπλα και ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 1-2 που φέρνει τα Καναρίνια κοντά σε μια ιστορική πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Βούρος (59’ λ.τρ. Λάρσον), Λαμπρόπουλος, Μπρέσαν, Θοράρινσον, Μεγιάδο (46’ Γκλάζερ), Γκαγιέγος, Αποστολάκης (46’ Τοράλ), Μοσκέρα (72’ Μπακού), Μπάκιτς, Ντίκο (46’ Λουίζ Φελίπε).

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Στάγιτς, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε, Τσιγγάρας (69’ Μπακάκης), Μπουζούκης (42’ Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης (69’ Τορεχόν), Ντίας (69’ Σενγκέλια), Ζοάο Πέντρο (77’ Καρέλης).

Τα highlights

ΠαναιτωλικόςΚύπελλο ΕλλάδαςΟΦΗειδήσεις τώρα