Αθλητισμός|27.01.2024 12:50

Australian Open: Διατήρησε το στέμμα της στη Μελβούρνη η ασταμάτητη Αρίνα Σαμπαλένκα!

Newsroom

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ήταν άπαικτη στον τελικό του Australian Open φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη σερί σεζόν στη Μελβούρνη. Η Λευκορωσίδα ήταν ισοπεδωτική και μόλις σε 76 λεπτά επικράτησε 2-0 σετ της 21χρονης Κινέζας Τσινγουέν Ζενγκ, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης και έπαιξε για πρώτη φορά σε major τελικό.

Το νούμερο 2 στον κόσμο ολοκλήρωσε με το απόλυτο το τουρνουά καθώς δεν έχασε ούτε σετ στα επτά παιχνίδια που έδωσε στη Μελβούρνη επικρατώντας σε όλα με 2-0! Η νεαρή και ταλαντούχα Κινέζα δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην ασύλληπτη δύναμη της 25χρονης Λευκορωσίδας, η οποία έχει αποδείξει πως στην καλή της ημέρα μπορεί να... διαλύσει οποιαδήποτε αντίπαλο.

Η Σαμπαλένκα έφτασε στους δύο τίτλους Grand Slam και συνολικά τους 14 στην καριέρα της, ενώ για πρώτη φορά μετά το 2013 και τη Βικτόρια Αζαρένκα -επίσης Λευκορωσίδα- μία τενίστρια έκανε το repeat στο Australian Open.

Η τενίστρια από το Μινσκ εκμεταλλεύτηκε το άγχος της πρωτάρας Ζενγκ, πήρε γρήγορο προβάδισμα στο πρώτο σετ και το ένα μπρέικ που σημείωσε στο δεύτερο γκέιμ ήταν αρκετό για να της δώσει το δικαίωμα να βάλει τις βάσεις για τη νίκη της. Επικράτησε με 6-3 στο πρώτο σετ και 6-2 στο δεύτερο φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση.

Σαμπαλένκα: «Δεν θα κλάψω»

«Συγχαρητήρια στην Τσινγουέν, είναι δύσκολο να χάνεις σε τελικό, αλλά θα είσαι σε πολλούς τελικούς ακόμα και θα τα καταφέρεις», είπε η Αρίνα στην τελετή απονομής. «Δεν θα κλάψω... Ήταν εκπληκτικές αυτές οι δύο εβδομάδες, είναι φανταστικό συναίσθημα, δεν έχω λόγια. Θα είναι περίεργη η ομιλία μου, όπως πάντα. Δεν είναι η δύναμή μου! Ευχαριστώ την ομάδα που ήταν πάντα δίπλα μου, χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να πετύχω τόσο πολλά στο τένις. Χωρίς εμένα ούτε εσείς θα ήσασταν τόσο καλοί! Δεν μιλάω συνήθως για την οικογένειά μου, αλλά τους ευχαριστώ. Δεν θα καταλαβαίνουν τι λέω, αλλά θα τους τα μεταφράσουν: ό,τι κάνω το κάνω χάρη σε εσάς. Ξέχασα να μιλήσω για τον κόσμο, ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας αγαπώ και ανυπομονώ να επιστρέψω!».

Η Ζενγκ, από την πλευρά της, που τη Δευτέρα (29/1) θα ανεβεί στο Νο.7 του κόσμου, είπε: «Συγχαρητήρια στην Αρίνα, είναι λίγο κρίμα για μένα αλλά ήταν μεγάλη εμπειρία. Ευχαριστώ τον κόσμο. Αισθάνομαι περίπλοκα αυτή τη στιγμή, περίμενα ότι θα πήγαινα καλύτερα. Ευχαριστώ την ομάδα που με έφτασε ως εδώ. Απόλαυσα το Australian Open, θα υπάρξουν περισσότερα και καλύτερα στο μέλλον».

ειδήσεις τώραΑρίνα ΣαμπαλένκαΤένιςAustralian Open