Αθλητισμός|28.01.2024 16:00

Φανταστικός Σίνερ κατέκτησε το Australian Open με τρομερή ανατροπή επί του Μεντβέντεφ

Newsroom

Ο φανταστικός Γιάνικ Σίνερ έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και κατέκτησε το Australian Open! Ο αλύγιστος Ιταλός μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ στον τελικό της Μελβούρνης, κατόρθωσε να κάνει ένα επικό come back και να επικρατήσει με 3-2 σετ (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3) φτάνοντας στον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Ο 22χρονος Σίνερ, νούμερο 4 στον κόσμο, στον πρώτο του μεγάλο τελικό έγραψε ιστορία με μια φοβερή ανατροπή και επιβεβαίωσε ότι αυτή την περίοδο είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στο tour. Έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά στη Μελβούρνη, απέκλεισε τον μέγα Τζόκοβιτς στον ημιτελικό και σήκωσε το τρόπαιο με μια σπουδαία ανατροπή. Πήρε τον τίτλο με το σπαθί του...

Από την άλλη πλευρά, ο Μεντβέντεφ έχασε για δεύτερη φορά σε τελικό στο Australian Open έχοντας χάσει προβάδισμα δύο σετ! Συνέβη και το 2022 στον τελικό απέναντι στον Ράφα Ναδάλ όπου απ' το 2-0 βρέθηκε στο 2-3! Συνολικά ο 27χρονος Ρώσος, που έχει κατακτήσει μία φορά το US Open το 2021, μετράει τρεις χαμένους τελικούς στην Αυστραλία (2021, 2022, 2024).

Βεβαίως ο Μεντβέντεφ προερχόταν από έναν πολύ κουραστικό ημιτελικό που επίσης κρίθηκε στα πέντε σετ. Συνολικά ήταν ο τέταρτος αγώνας του στα πέντε σετ σε διάστημα 15 ημερών, κι αν τον κέρδιζε θα ήταν ο πρώτος στην ιστορία με αυτό το επίτευγμα!

Ο Σίνερ έγινε ο τρίτος Ιταλός στην ιστορία που κερδίζει Grand Slam και ο πρώτος που το κάνει στη Μελβούρνη. Εκτός των άλλων, είναι και ο νεαρότερος πρωταθλητής μετά το 2008, οπότε σήκωσε την κούπα ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε ηλικία 20 ετών και 250 ημερών.

Γιανίκ Σινέρειδήσεις τώραΝτανίλ ΜεντβέντεφΤένιςAustralian Open