Αθλητισμός|28.01.2024 18:30

Πέταξε ψηλά η ΑΕΚ με τον... ιπτάμενο Πόνσε: Δύο γκολ ο Αργεντινός στο 3-0 της Ένωσης επί του ΟΦΗ

Newsroom

Ο Εζέκιελ Πόνσε... ξεμπούκωσε και μετά το χατ-τρικ που πέτυχε επί του Ατρόμητου (0-5), σκόραρε δύο φορές και στην άνετη επικράτηση της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ στην OPAP Arena για την 20ή αγωνιστική. Η Ένωση επικράτησε 3-0 της κρητικής ομάδας και παραμένει σταθερά σε τροχιά τίτλου στη Super League. Ο Αργεντινός στράικερ σκόραρε δις, ενώ ο Φαν Βέερτ βρήκε δίχτυα στο φινάλε...

Το σκορ άνοιξε στο 28' με τον Τσούμπερ να βρίσκει ωραία τον Πόνσε, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά μέσα απ' την περιοχή γράφοντας το 1-0. Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο και μπορούσε να έχει ευρύτερο προβάδισμα στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στην αρχή του β' ημιχρόνου, πίεσε την ΑΕΚ και είχε δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει. Δεν το έκανε και στο 67' ο Πόνσε ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο. Έπειτα από θαυμάσια μακρινή μπαλά του Στάνκοβιτς, ο Πόνσε δεν μπόρεσε να νικήσει στην πρώτη του προσπάθεια τον Σωτηρίου, όμως ανέκτησε την μπάλα άμεσα και με ωραίο πλασέ από μακρινή απόσταση έγραψε το 2-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 96' με τον Φαν Βέερτ, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή λίγο πριν. Ο Λαμπρόπουλος έκανε λάθος, ο Ολλανδός έκλεψε και πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (74' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74' Ελίασον), Άμραμπατ (74' Φερνάντες), Τσούμπερ (74' Αραούχο), Πόνσε (85' Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Γκλάζερ (77' Μεγιάδο), Γκαγιέγος, Αμπάντα (46' Ριέρα), Μπάκου (65' Ντίκο), Μπάκιτς (77' Αποστολάκης), Φελίπε (73' Θεοδοσουλάκης).

Highlights

SuperLeagueΑΕΚειδήσεις τώραΟΦΗ