Αθλητισμός|28.01.2024 22:40

Πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ - Κυριάρχησε του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι κι έμεινε μόνος στην κορυφή!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα κι έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League. Ο Δικέφαλος ήταν εμφανώς ανώτερος, έβγαζε φωτιές μεσοεπιθετικά και με αιχμή του δόρατος τον ασταμάτητο Ντεσπόντοφ και μαέστρο τον «μάγο» Τάισον επικράτησε 2-1 του Τριφυλλιού, που ηττήθηκε για δεύτερη σερί φορά μετά το χαμένο ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο.

Ο «καυτός» Ντεσπόντοφ έφτασε τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα (έχει και επτά ασίστ), ενώ τις εννέα ασίστ έπιασε και ο αειθαλής Τάισον, ο οποίος ήταν ο δημιουργός των δύο τερμάτων του Δικεφάλου, που θα μπορούσε να έχει πετύχει μια πιο ευρεία νίκη αν ήταν πιο εύστοχος στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο ΠΑΟΚ, που πανηγύρισε την 15η νίκη του σε 20 αγωνιστικές έχοντας την καλύτερη επίθεση με 55 γκολ, κράτησε την ΑΕΚ στο -2 και έριξε τον Παναθηναϊκό στο -3 και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ντεσπόντοφ το 1-0

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά με τον ΠΑΟΚ να απειλεί μόλις στο 4' με τον Μπράντον Τόμας όμως ο Ντραγκόφσκι απέτρεψε το γκολ του Δικεφάλου. Οι Πράσινοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 19' με φιλόδοξο άλλα άστοχο σουτ του Μπακασέτα.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 25' άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 38' με κεφαλιά του Κουλιεράκη μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ. Ωστόσο, έπειτα από υπόδειξη του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 41' οι παίκτες του Δικεφάλου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Ντεσπόντοφ εντός περιοχής. Όμως τόσο ο διαιτητής όσο και ο VAR έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι πιεστικός προκαλώντας προβλήματα στον Παναθηναϊκό ιδίως στην κόντρα επίθεση. Σε μια τέτοια φάση στο 43' ο Τάισον κουβάλησε την μπάλα, άνοιξε θαυμάσια στα δεξιά για τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος εκτέλεσε άψογα με διαγώνιο σουτ γράφοντας το 1-0. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πλησιάσει στο γκολ με ένα μακρινό σουτ του Αράο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα.

Το πρώτο του Μπακασέτα

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Τερίμ να κάνει τρεις αλλαγές! Έριξε στο παιχνίδι τους Τσέριν, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς αντικαθιστώντας τους Αϊτόρ, Ούγκο και Γερεμέγεφ. Με τον Τζούριτσιτς να παίζει «ψευτοεννιάρι» οι Πράσινοι έμειναν χωρίς κλασικό φορ στο γήπεδο. Ωστόσο έφτασαν στην ισοφάριση από την άσπρη βούλα. Στο 50' σε διεκδίκηση της μπάλας του Τάισον με τον Μπακασέτα εντός περιοχής, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή για να δει τη φάση σε video και εν τέλει καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού.

Στο 52' ο Μπακασέτας εκτέλεσε με δύναμη το πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ όμως ήταν άμεση καθώς στο 56' σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς. Και μάλιστα το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο.

Χάθηκε η μπάλα στο 2-1

Οι παικτες του Δικεφάλου συνδυάστηκαν άψογα... κρύβοντας την μπάλα. Ο Τάισον κινήθηκε στην αριστερή πλευρά και σέντραρε παράλληλα, ο Σάστρε άφησε την μπάλα να περάσει κάτω απ' τα πόδια του και ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε ξανά για το 2-1 σκοράροντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός ανοίχθηκε ψάχνοντας το γκολ κάτι που έκανε ακόμα πιο επικίνδυνο τον ΠΑΟΚ επιθετικά. Παρ' όλα αυτά ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να σκοράρει στις ευκαιρίες που είχε με τον Κωνσταντέλια στο 74' και το 80', με τον Μπράντον αλλά και με τον Αντόνιο στο 83'.

Ο ΠΑΟΚ δεν τελείωσε το παιχνίδι και οι Πράσινοι άγγιξαν σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση. Απώλεσαν σπουδαία ευκαιρία στο 85' με τον Μλαντένοβιτς αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε σωτήρια, ενώ στο 95' ο Γεντβάι παίζοντας σε θέση σέντερ φορ (!) έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Μπάμπα, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Τάισον (71’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (72’ Ζίβκοβιτς), Μπράντον (88’ Τζίμας).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Bαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Μλαντένοβιτς, Γέντβαϊ, Ούγκο (46’ Τζούρισιτς), Κώτσιρας, Αράο, Μαντσίνι (88’ Βιλένα), Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ), Μπακασέτας, Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν).

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραΠΑΟΚSuperLeague