Αθλητισμός|04.02.2024 22:45

Με ψυχή, σχέδιο και υπομονή μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ έσπασε το μπλόκο του Ατρόμητου και πέτυχε σπουδαία νίκη στο Περιστέρι με Σβαμπ και Κωνσταντέλια!

Newsroom

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου έστω και στο φινάλε. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα απ' το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο τον Ατρόμητο που έστησε... πούλμαν στην περιοχή του. Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε μια δίκαιη και συνάμα σπουδαία νίκη με μαχητική ψυχή και ποδοσφαιρικό σχέδιο μέχρις εσχάτων...

Ο Δικέφαλος πολιόρκησε τα καρέ του Ατρόμητου που έπαιξε μαζική άμυνα. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε αμέτρητες φάσεις με 17-1 τελικές, δύο δοκάρια, ακυρωθέν γκολ και ολοκληρωτική κυριαρχία αλλά χρειάστηκε ένα λυτρωτικό γκολ του Σβαμπ στο 89' και ένα μαγικό άγγιγμα του Κωνσταντέλια -οι δύο χρυσές αλλαγές του Ρουμάνου κόουτς- στις καθυστερήσεις για να νικήσει με 2-0 παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Από νωρίς άρχισε η πολιορκία

Στο 5' ο Τόμας είχε δοκάρι, ενώ αμέσως μετά ο Σάστρε αστόχησε προ κενής εστίας στην πρώτη μεγάλη διπλή φάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Η πίεση του Δικεφάλου συνεχίστηκε αλλά η τύχη του γύρισε και πάλι την πλάτη καθώς και στο 18' το σουτ του Τάισον βρήκε ξανά το δοκάρι!

Το παιχνίδι στο α' ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41' με τον Οζντόεφ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς (φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι άνθρωποι του Δικεφάλου). Ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο τεσσάρων λεπτών απ' το VAR! Σε μια... μαγική εικόνα το ημίχρονο τελείωσε με 0-0 μολονότι η ομάδα του Λουτσέσκου είχε 9-0 τελικές, δύο δοκάρια, ένα ακυρωθέν γκολ και καθολική υπεροχή!

Τα γκολ στο φινάλε

Η πολιορκία συνεχίστηκε από πλευράς ΠΑΟΚ με τον Τόμας να χάνει τρομερή ευκαιρία στο 56' από πλεονεκτική θέση. Ο χρόνος περνούσε αλλά το γκολ δεν ερχόταν για τον Δικέφαλο παρά την ασφυκτική πίεση. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν έχασαν την υπομονή τους και η λύτρωση ήρθε στο 89' απ' τον Σβαμπ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τάισον σέντραρε, ο Αυστριακός πήρε την κεφαλιά, ο Σαμάτα του επέστρεψε την μπάλα και ο Σβαμπ εκτέλεσε μέσα απ' την περιοχή ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Εν τέλει ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι δίχως άγχος καθώς στο 93' ο Κωνσταντέλιας πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με ένα μαγικό άγγιγμα από πολύ μακρινή απόσταση κι αφού προηγουμένως ο Τσιντώτας είχε κάνει λανθασμένη απομάκρυνση.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Κούντε (68' Φριντγιόνσον), Γιουμπιτάνα (62' Γκονζάλεθ), Ρομπάιγ (77' Κουέν), Έρλινγκμαρκ, Ντιρκς (61' Βαλένσια), Βέργος (77' Αντζιέλσκι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιέρακης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (78' Σβαμπ), Μουργκ (61' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (71' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τόμας (61' Σαμάτα).

ΠΑΟΚSuperLeagueΑτρόμητοςειδήσεις τώρα