Αθλητισμός|04.02.2024 23:00

«Πράσινο» το ντέρμπι αιωνίων! Ο αποτελεσματικός Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό με Μπερνάρ και Γερεμέγεφ

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό! Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-0 στη Λεωφόρο και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη που τους διατηρεί για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου στη Super League. Το Τριφύλλι του Φατίχ Τερίμ ήταν αποτελεσματικό, πήρε το τρίποντο χάρη στα γκολ του Μπερνάρ και του Γερεμέγεφ και παρέμεινε στο -3 απ' τον προπορευόμενο ΠΑΟΚ και στο -1 απ' τη δεύτερη ΑΕΚ, που την ερχόμενη Κυριακή αναμετρώνται μεταξύ τους στην Τούμπα.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός που δεν μπήκε καλά στο γήπεδο και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 60', στη συνέχεια δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες, τις σπατάλησε όλες και έφυγε χαμένος απ' το ντέρμπι έχοντας πλέον απόσταση εννέα βαθμών απ' την κορυφή και έξι απ' τους Πράσινους που βρίσκονται στην τρίτη θέση.

Οι Πράσινοι επιβεβαίωσαν ότι την τελευταία τριετία έχουν πάρει τον... αέρα των Ερυθρόλευκων καθώς στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις μετρούν πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες, μόλις μια ήττα και φυσικά μία πρόκριση στο Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι! 

Tα highlights

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Στο 7' ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με πολύ δυνατό σουτ του Μπακασέτα. Η μπάλα προσέκρουσε στον Ορτέγκα, άλλαξε πορεία αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 20' ήταν η σειρά του Ολυμπιακού για να πλησιάσει το γκολ καθώς έπειτα από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ροντινέι βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του Τριφυλλιού αλλά η κεφαλιά κατέληξε λίγο άουτ.

Οι Πράσινοι άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο στο ντέρμπι και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 25'. Ο Πέρεθ έκανε μακρινή μπαλιά για τον Κώτσιρα, που έδωσε στον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής συνδυάστηκε ωραία με τον Παλάσιος, ο οποίος σέντραρε παράλληλα για τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος πλάσαρε στο δοκάρι, η μπάλα κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή πίσω απ' τον Πασχαλάκη και ο Μπερνάρ που ακολούθησε την πορεία της, την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός πήρε περισσότερα ρίσκα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και είχε δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει στο 36' με γυριστό του Αλεξανδρόπουλου και στο 45+1' με ανάποδο ψαλίδι του Ναβάρο, όμως ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε.

Ο Καρβαλιάλ έκανε τριπλή αλλαγή με την εκκίνηση του β' ημιχρόνου χρησιμοποιώντας Φορτούνη, Κίνι και Ελ Κααμπί, αλλάζοντας παράλληλα και τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2. Ο Παναθηναϊκός όμως έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία των παικτών του σκόραρε για δεύτερη φορά. Στο 60' ο Ρουμπέν σημάδεψε τον Κώτσιρα, ο οποίος έστρωσε για τον Μπακασέτα που σέντραρε με το δεξί. Ο Γερεμέγεφ έκανε κίνηση στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έγραψε το 2-0 για το Τριφύλλι.

Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι τη λήξη του ντέρμπι ο Ολυμπιακός είχε τις περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες αλλά τις σπατάλησε όλες φεύγοντας εν τέλει άσφαιρος από τη Λεωφόρο. Στο 65', το 68' και το 84' ο Ελ Κααμπί αστόχησε, το ίδιο και ο Μασούρας στο 82' αλλά και ο Φορτούνης στο 85'.

Ο Πανασθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα των δύο τερμάτων και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη γοήτρου επί του αιώνιου αντιπάλου αλλά και ουσίας καθώς παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή. 

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Αράο, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (90’ Ακαϊντίν), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90’ Βιλένα), Γερεμέγεφ (80’ Τζούρισιτς).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (46’ Ελ Κααμπί), Κάρμο, Ντόι, Έσε (Όρτα), Αλεξανδρόπουλος (46’ Κίνι), Τσικίνιο, Μασούρας, Ρίτσαρντς (46’ Φορτούνης), Ναβάρο (70’ Ποντένσε).

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώραSuperLeague