Αθλητισμός|06.02.2024 10:00

Το «μαύρο κουτί» του Ολυμπιακού: 6 προπονητές και 58 παίκτες σε 1,5 χρόνο - Υπό πίεση ο Καρβαλιάλ

Newsroom

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό και τα σημάδια ανάκαμψης που δεν δείχνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ήδη ο Πέδρο Άλβες αποτελεί παρελθόν μόλις δύο μήνες μετά την πρόσληψή του στον ρόλο τεχνικού διευθυντή, θέση που ανέλαβε ο άλλοτε άσος της ομάδας Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Παράλληλα, υπό πίεση βρίσκεται και ο προπονητής Κάρλος Καρβαλιάλ.

Χωρίς σταθερή ποδοσφαιρική στρατηγική

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης προχωρά για πολλοστή φορά σε αλλαγή σχεδίου βλέποντας πως το πρωτάθλημα απομακρύνεται για δεύτερη σερί σεζόν, ενώ ήδη είχε προηγηθεί και ο αποκλεισμός απ' τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Εκείνο που προβληματίζει περισσότερο τους φιλάθλους του Ολυμπιακού είναι πως η ομάδα μοιάζει να μην πορεύεται σε μια σταθερή ποδοσφαιρική στρατηγική, ούτε ως προς την επιλογή προπονητών, ούτε πολύ περισσότερο ως προς την επιλογή παικτών. Είναι ενδεικτικό ότι απ' το καλοκαίρι του 2022 μέχρι σήμερα έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού 58 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές!

Επίσης, την τελευταία διετία έχουν περάσει έξι προπονητές (Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ, Ανιγκό, Μαρτίνεθ, Καρβαλιάλ) απ' τον πάγκο των Ερυθρόλευκων και δεν αποκλείεται να γίνουν και επτά καθώς -ιδίως μετά την ήττα απ' τον Παναθηναϊκό- ο Καρβαλιάλ βρίσκεται υπ' ατμόν. Η ομάδα δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης, οι τίτλοι χάνονται ή απομακρύνονται, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και η εικόνα στο γήπεδο δεν αφήνει υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Επί Καρβαλιάλ ο Ολυμπιακός έχει δώσει έντεκα αγώνες με απολογισμό πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες με γκολ 16-12. Νίκησε Μπάτσκα Τόπολα (5-2), Πανσερραϊκό (0-1), Κηφισιά (2-3), Άρη (1-2), ΠΑΣ Γιάννινα (3-1), πήρε ισοπαλίες με Ατρόμητο (0-0) και Παναθηναϊκό (1-1 και 0-0) αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι και υπέστη ήττες από Λαμία (1-0), ΑΕΚ (1-2) και Παναθηναϊκό (2-0).

Αναβαθμισμένος ο Καρεμπέ

Γνωρίζοντας κανείς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, αντιλαμβάνεται ότι ο Καρβαλιάλ είναι ο επόμενος υποψήφιος για να «πληρώσει το μάρμαρο». Μολονότι δεν ήταν εκείνος που έχτισε την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν βλέπουν τα αποτελέσματα στα οποία ευελπιστούσαν και ήδη σχεδιάζουν τον... νέο Ολυμπιακό με τον Κοβάσεβιτς να παίρνει τα ηνία και τον Κριστιάν Καρεμπέ να λέγεται ότι θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Κατά πάσα πιθανότατα πάντως, η επόμενη μέρα δεν θα περιλαμβάνει τον Καρβαλιάλ, ο οποίος ακόμα κι αν φτάσει μέχρι το καλοκαίρι στον πάγκο, δεν θα συνεχίσει.

Επί του παρόντος, ο Πορτογάλος κόουτς παραμένει στη θέση του αλλά το διάστημα που ακολουθεί εκτιμάται ως κρίσιμο. Τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ΟΦΗ και τη Φερεντσβάρος για τα πλέι οφ του Conference κι ακολούθως εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και ξανά την ουγγρική ομάδα. Γίνεται αντιληπτό ότι τα αποτελέσματα σ' αυτά τα ματς θα καθορίσουν κι αν θα αντέξει μέχρι τέλους ο Καρβαλιάλ ή θα απομακρυνθεί πρόωρα.

Ήδη πάντως κυκλοφορούν σενάρια για τον αντικαταστάτη του, καθώς από τη Σερβία και το Ισραήλ διαρρέονται φήμες για τον Μπαράκ Μπακχάρ. Ο Ισραηλινός τεχνικός, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της Μακάμπι όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Champions League το καλοκαίρι του 2022, κυκλοφορεί ελεύθερος έχοντας πια αποχωρήσει από τον Ερυθρό Αστέρα. Το όνομά του έχει απασχολήσει και παλαιότερα τους Ερυθρόλευκους.

Βαγγέλης ΜαρινάκηςΝτάρκο ΚοβάσεβιτςΚάρλος Καρβαλιάλειδήσεις τώραΟλυμπιακός