Αθλητισμός|06.02.2024 21:45

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφική «βόμβα» του χειμώνα στην Euroleague: Ο Ρίκι Ρούμπιο επίσημα στην Μπαρτσελόνα!

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το μεταγραφικό «μπαμ» του χειμώνα στην Euroleague με την απόκτηση του Ρίκι Ρούμπιο! Λίγο πριν απ' το κλείσιμο του μεταγραφικού παραθύρου, οι Μπλαουγκράνα έκαναν δικό τους τον Ισπανό σταρ και στοχεύουν να αλλάξουν τα δεδομένα στην κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση.

Μετά από μια σπουδαία καριέρα στο NBA, ο Ισπανός γκαρντ επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί υπέγραψαν τον Ρούμπιο ως το φινάλε της σεζόν κι ευελπιστούν να τον κρατήσουν ακόμα περισσότερο στο ρόστερ τους.

Η εξομολόγηση του Ρούμπιο

Το σημαντικότερο όλων πάντως είναι ότι ο Ρούμπιο επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τη μάχη που έδωσε καθώς, όπως είχε αποκαλύψει, αποσύρθηκε για λόγους ψυχικής υγείας. Ο Ισπανός άσος είχε μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την απώλεια της μητέρας του. Στη συγκλονιστική εξομολόγησή του είχε πει πως το μυαλό του το βράδυ της 30ής Ιουλίου 2023 «βρέθηκε σε ένα σκοτεινό μέρος» προσθέτοντας ότι «ακόμα δουλεύω στο κομμάτι της ψυχικής μου υγείας».

Την περασμένη σεζόν έπαιξε με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και μετά τη λύση του συμβολαίου του έκανε προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα, όπου είχε αγωνιστεί απ' το 2009 ως το 2011.

Ο mvp του MundoBasket 2019 επιστρέφει στην Euroleague, όπου δηλώθηκε κυριολεκτικό την ύστατη στιγμή προτού εκπνεύσει η προθεσμία για τις μεταγραφές. Ως προς το αγωνιστικό σκέλος πάντως μένει να φανεί σε τι κατάσταση θα επιστρέψει στη δράση ο Ρούμπιο, ο οποίος προφανώς δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό αλλά έκανε προπονήσεις και κυρίως διαθέτει τρομερό μπασκετικό ταλέντο, πέραν της τεράστιας εμπειρίας που έχει αποκομίσει στην καριέρα του.

Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που μετράει 712 αγώνες σε 12 χρόνια παρουσίας στο NBA φορώντας τις φανέλες των Τίμπεργουλβς, των Τζαζ, των Σανς και των Καβαλίερς.

Ρίκι ΡούμπιοEuroleagueειδήσεις τώραΜπαρτσελόνα