Αθλητισμός|07.02.2024 10:43

Δεύτερος... περίπατος και ευρεία νίκη επί της Βραζιλίας για την Εθνική πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Newsroom

Η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε άνετα τη Βραζιλία για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ντόχα. Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 23-4 και μετά την επίσης εύκολη επικράτηση με την Κίνα στην πρεμιέρα, διπλασίασε τις νίκες της. Πλέον ο στόχος είναι το «τρία στα τρία» απέναντι στη Γαλλία (Παρασκευή 9/2, 18.00) ώστε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης αποφεύγοντας έναν νοκ άουτ γύρο.

Οι Βραζιλιάνοι δεν μπόρεσαν να αποτελέσουν υψηλό εμπόδιο για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, που ουσιαστικά έκαναν μια δυνατή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Η πρώτη περίοδος ήταν κάπως ανταγωνιστική για την Ελλάδα που δέχθηκε τρία γκολ και ολοκλήρωσε το οκτάλεπτο με σκορ 6-3.

Στη συνέχεια όμως με όπλο την άμυνα, οι διεθνείς μας έκαναν επίδειξη δύναμης κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν για περίπου τρεις περίοδους. Η Ελλάδα δέχτηκε τρία γκολ στα πρώτα έξι λεπτά και στη συνέχεια απέτρεψε τους Βραζιλιάνους απ' το να σκοράρουν για περίπου 26 λεπτά!

Βραζιλία: Μπαρέλα, Καμπράλ, Ναρντάκι, Κοουτίνιο, Αντράντε, Ρ. Ρεάλ, Π. Ρεάλ 1, Πιρές 2, Ντα Σίλβα, Γκιμαράες 1, Σίλβα, Μέντες, Καρσαλάντε.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 3, Αργυρόπουλος 3, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 3, Παπανικολάου 1.

Εθνική ΠόλοΕθνική ομάδαΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβουεθνική ΕλλάδαςΕθνική Βραζιλίαςειδήσεις τώρα