Αθλητισμός|07.02.2024 21:11

Θύμα εκβιασμού ο Γκατούζο και η οικογένειά του από τη μαφία της Καλαβρίας - Έκαψαν δύο φορές το αυτοκίνητο της αδερφής του

Newsroom

Ο Τζενάρο Γκατούζο και η οικογένειά του βρέθηκαν στο στόχαστρο της μαφίας στην περιοχή της Καλαβρίας! Ο άλλοτε άσος της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας και νυν προπονητής της Μαρσέιγ αλλά και κυρίως οι στενοί συγγενείς του δέχθηκαν σοβαρές απειλές απ' τη μαφία διότι, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, κατέχουν μια έκταση γης στο Κοριλιάνο, όπου σχεδίαζαν να δημιουργήσουν ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.

Τότε εμφανίστηκαν άνθρωποι της μαφίας της Καλαβρίας, οι οποίοι εκβίασαν την οικογένεια του Γκατούζο ζητώντας χρήματα για «προστασία». Η «Ndrangheta», όπως ονομάζεται η εν λόγω μαφία, ζήτησε τρεις χιλιάδες ευρώ απ' τον πατέρα του Γκατούζο στον οποίο ανήκει η έκταση. Αρχικά η οικογένεια Γκατούζο αρνήθηκε να πληρώσει, κάτι που οδήγησε τη συμμορία στην προσπάθεια εκφοβισμού.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τον περασμένο Οκτώβριο αλλά και τον Δεκέμβριο, η μαφία έβαλε φωτιά δύο φορές στο αυτοκίνητο της αδερφής του Γκατούζο, Ίντα. Εν τέλει ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να δώσει τα χρήματα στη συμμορία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όμως παράλληλα, έγινε και η σχετική καταγγελία στην αστυνομία, που έπειτα από έρευνα προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, συνελήφθη ο αρχηγός της μαφίας, Άλντο Αμπρουτσέζε, αλλά και το δεξί του χέρι, Μουσταφά Χαμίλ με την κατηγορία του εκφοβισμου σε βαθμό κακουργήματος.

μαφίαΤζενάρο ΓκατούζοΚαλαβρίαΙταλία