Αθλητισμός|08.02.2024 14:48

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού - Συμφώνησε και έρχεται στην Ελλάδα

Newsroom

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όλα δείχνουν πως θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος Ισπανός κόουτς συμφώνησε με τη διοίκηση των Πειραιωτών και έρχεται στην Ελλάδα για τις υπογραφές...

Οι επαφές των Ερυθρόλευκων για το ζήτημα του προπονητή ολοκληρώθηκαν αφού προηγουμένως έγιναν αρκετές συζητήσεις. Άλλωστε στην Ελλάδα ήρθε και ο Ολλανδός Πασκάλ Γιάνσεν για να μιλήσει με τους Πειραιώτες. Εν τέλει όμως την κούρσα κέρδισε ο Μεντιλίμπαρ κυρίως λόγω της εμπειρίας που έχει στο ισπανικό ποδόσφαιρο, όπου μετρά 977 αγώνες στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του.

Ποιος είναι ο Μεντιλίμπαρ

Ο 62χρονος Βάσκος προπονητής μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο βρισκόταν στον πάγκο της Σεβίλλης, την οποία ανέλαβε προς το τέλος της περασμένης σεζόν (τον Μάρτιο) οδηγώντας την στην κατάκτηση του Europa League! Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο, ως προπονητής της Σεβίλλης, συμμετείχε στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στο Γ. Καραϊσκάκης. Το ξεκίνημα των Ανδαλουσιάνων όμως στη νέα σεζόν δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί.

Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους Ισπανούς τεχνικούς, με μεγάλη παρουσία στα γήπεδα της La Liga, προεξέχοντος της Έιμπαρ, στον πάγκο της οποίας κάθισε από το 2015 έως το 2021. Πέρα από την Έιμπαρ, έχει βρεθεί στους πάγκους των Μπιλμπάο, Οσασούνα, Λεβάντε, Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Αλαβές.

Πιθανότατα ο Μεντιλίμπαρ θα κάνει το ντεμπούτο του στο ματς με τη Φερεντσβάρος για να πλέι οφ του Conference. Ως εκ τούτου, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα στο Γ. Καραϊσκάκης, στον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκεται ως υπηρεσιακός ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, προπονητής της Κ19.

ειδήσεις τώραΧοσέ Λουίς ΜεντιλίμπαρΟλυμπιακός