Αθλητισμός|09.02.2024 14:52

Έκλεισαν θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Newsroom

Η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση θα έχει εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ολοκλήρωση του ομαδικού της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα, επικύρωσε και μαθηματικά την πρόκριση των δύο κοριτσιών στο ντουέτο. Από τη στιγμή που η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς πήραν τα εισιτήρια για το Παρίσι από το ομαδικό (μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία), οι τρεις εναπομείνασες θέσεις στο ντουέτο κατέληξαν οριστικά στη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ελλάδα, δηλαδή στις τρεις χώρες με το υψηλότερο άθροισμα βαθμολογίας σε τεχνικό και ελεύθερο ντουέτο στους αγώνες που γίνονται στην Ντόχα.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης καθώς μετά το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε η εξαιρετική Πλατανιώτη, ήρθε και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς για το ντουέτο.

Αντιθέτως, η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης αποχαιρετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα με μια αξιοπρεπή εμφάνιση αλλά με την πικρή γεύση του αποκλεισμού απ' τους Ολυμπιακούς. Η εθνική ομάδα κατέλαβε την 6η θέση 267.8292 βαθμούς στο ομαδικό, με τις Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ να κατακτούν τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου.

Τα κορίτσια φεύγουν ωστόσο από την πρωτεύουσα του Κατάρ, χωρίς να έχουν κάνει πραγματικότητα το όνειρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για δεύτερη σερί διοργάνωση.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Ευαγγελία ΠλατανιώτηΟλυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώρακαλλιτεχνική κολύμβησηΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου