Αθλητισμός|10.02.2024 22:13

Πιο έτοιμη από ποτέ για τίτλο η Λεβερκούζεν - Ισοπέδωσε την Μπάγερν Μονάχου με 3-0 στο ντέρμπι της Bundesliga

Newsroom

Την αποκαλούν... Neverkusen διότι στα 119 χρόνια ιστορίας της έχει κατακτήσει όλον κι όλον έναν εγχώριο τίτλο (ένα Κύπελλο Γερμανίας το 1993). Φαίνεται όμως ότι η έλευση του Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της ομάδας αλλάζει και τη μοίρα της Λεβερκούζεν που οδεύει ολοταχώς για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Οι Ασπιρίνες προκάλεσαν... πονοκέφαλο στην Μπάγερν Μονάχου στο ντέρμπι κορυφής της Bundesliga. Η Λεβερκούζεν ήταν ασταμάτητη, μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς και κυριάρχησε με 3-0 κάνοντας επίδειξη δύναμης στην Μπάι Αρίνα απέναντι στη μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας από το 2013 (οι Βαυαροί μετρούν έντεκα σερί κατακτήσεις!).

Η ζημία άρχισε για την Μπάγερν από έναν δικό της παίκτη καθώς το σκορ άνοιξε στο 18' με τον Στάνισιτς, ο οποίος ανήκει στη βαυαρική ομάδα αλλά έχει παραχωρηθεί με δανεισμό στη Λεβερκούζεν! Γι' αυτό και δεν πανηγύρισε το κρίσιμο γκολ που πέτυχε. Ο Γκριμάλντο έγραψε το 2-0 στο 50' και ο Φρίμπονγκ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 95' στήνοντας πάρτι τίτλου.

Η Λεβερκούζεν συμπλήρωσε 31 επίσημα ματς (εντός κι εκτός συνόρων) χωρίς ήττα (27 νίκες και 4 ισοπαλίες), διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 55 γκολ (59 έχει η Μπάγερν) και την καλύτερη άμυνα (14 γκολ παθητικό, με 11 ματς χωρίς να έχει δεχτεί γκολ). Βρίσκεται στην κορυφή της Bundesliga, έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου και συνεχίζει στο Europa League...

Αντιθέτως, μετά από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα η ομάδα του Τόμας Τούχελ ηττήθηκε για τρίτη φορά από την έναρξη της περιόδου και, πλέον, όχι μόνο δεν κρατά την κατάσταση στα χέρια της, αλλά ελπίζει σε γκέλες της Λεβερκούζεν για να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του τίτλου.

ειδήσεις τώραΛεβερκούζενΜπάγερν ΜονάχουBundesliga