Αθλητισμός|11.02.2024 16:40

Επέστρεψαν με χαμόγελα στην Αθήνα και αποθεώθηκαν η Πλατανιώτη και η Μαλκογεώργου

Newsroom

Θερμή υποδοχή είχαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου κατά την επιστροφή τους από την Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Οι δύο αθλήτριες εξασφάλισαν το εισιτήριο για το ελεύθερο ντουέτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ η Πλατανιώτη φορούσε και τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο (ένα χρυσό κι ένα ασημένιο). Τα δύο κορίτσια περίμεναν στο αεροδρόμιο συγγενείς, φίλοι, η διοίκηση της ΚΟΕ αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

«Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα, δουλεύω πολύ σκληρά. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Πέρυσι δεν τα κατάφερα, αλλά εφέτος δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω έτσι. Χαίρομαι πολύ που τα καταφέραμε μαζί με τη φίλη μου, τη Σοφία. Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για τέταρτη φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά πήγαν όλα όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι. Το "σκέφτομαι να τα παρατήσω" το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου "θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό"», ανέφερε η Πλατανιώτη.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πολύ περήφανη που πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Μας περιμένει πολλή δουλειά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε η Μαλκογεώργου.

Τις αθλήτριες υποδέχτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. «Στα πρόσωπα της Ευαγγελίας και της Σοφίας συμπυκνώνεται η ομορφιά και η δύναμη του αθλητισμού. Είμαστε περήφανοι, συγκινημένοι, πιστεύουμε σε σας και στα άλλα παιδιά που αγωνίζονται. Ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να πάει πολύ ψηλά», επισήμανε.

Γιάννης Βρούτσηςειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνεςκαλλιτεχνική κολύμβησηΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Ευαγγελία ΠλατανιώτηΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου