Αθλητισμός|11.02.2024 19:06

Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού απ' τις Σέρρες με 3-0 και ευρύ ροτέισον

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα απ' τις Σέρρες επικρατώντας 3-0 του Πανσερραϊκού. Οι Πράσινοι, που έκαναν ευρύ ροτέισον (με οχτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα) ενόψει του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήταν ανώτεροι απ' τη μακεδονική ομάδα, ήταν αποτελεσματικοί και ουσιαστικά τελείωσαν το ματς απ' το ημίωρο σκοράροντας δύο φορές, ενώ σφράγισαν το τρίποντο με ένα τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις. Σκόρερ οι Βέρμπιτς, Παλάσιος, Γερεμέγεφ για τους Πράσινους που είχαν για MVP τον Μπερνάρ με δύο ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προτού συμπληρωθούν δέκα λεπτά είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 8' ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Βέρμπιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1) σε μια φάση για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ. Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν κι αφού είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Βιλένα, σκόραραν για δεύτερη φορά στο ημίωρο.

Στο 31' ο Μπερνάρ έκλεψε την μπάλα και έστρωσε για τον Παλάσιος που πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 0-2. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο καθώς ένα ωραίο σουτ του Ντανκερλούι στο 45' τράνταξε το δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο νωχελικά στο γήπεδο με τον Πανσερραϊκό να βγάζει επιθετικότητα κυνηγώντας ένα γκολ που θα τον επανέφερε στη διεκδίκηση του ματς. Ωστόσο μετά την είσοδο του Κώτσιρα στο παιχνίδι, οι Πράσινοι πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο κλειδώνοντας ασφαλίζοντας το τρίποντο.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έχασε ευκαιρίες για γκολ με Παλάσιος, Βιλένα, Μπερνάρ και Ζέκα και τελικά βρήκε και τρίτο τέρμα στο 91' Ο Μαντσίνι σούταρε μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε στον μηρό του Γερεμέγεφ (είχε μπει στο γήπεδο ως αλλαγή πριν από δύο λεπτά!) και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Χόβαν για το τελικό 0-3. 

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμαντής (25’ Σοφιανός), Στάικος, Ουεντραόγκο (46’ Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς (69’ Χατζηστραβός), Άλεκσιτς (69’ Μπετανκόρ)

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ούγκο, Ακαϊντίν, Ζέκα, Βιλένα (89’ Μαντσίνι), Παλάσιος (84’ Λημνιός), Βέρμπιτς (57’ Κώτσιρας), Μπερνάρ (84’ Σένκεφελντ), Σπόραρ (90’ Γερεμέγεφ).

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΠανσερραϊκόςειδήσεις τώρα