Αθλητισμός|11.02.2024 21:50

Η Λαμία νίκησε τον Αστέρα στο ντέρμπι της 6άδας με «καυτό» Καρλίτος - Ο Κοσέλεφ έκανε την απόκρουση της χρονιάς!

Newsroom

Η Λαμία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της εξάδας για την είσοδο στα πλέι οφ της Super League. Eπικράτησε 2-1 με ανατροπή του Αστέρα Τρίπολης στο «Αθανάσιος Διάκος» και βρέθηκε στο +4 από τους Αρκάδες, πλησιάζοντας παράλληλα στους δύο βαθμούς τον πέμπτο Άρη. Η Λαμία είχε για εκτελεστή τον «καυτό» Καρλίτος που πέτυχε δύο γκολ αλλά και φύλακα-άγγελο τον Κοσέλεφ, ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση της χρονιάς όντας πεσμένος στο έδαφος, ενώ έπιασε και πέναλτι!

Ο αγώνας ξεκίνησε με καλό ρυθμό και μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 3ο λεπτό, όταν το φάουλ του Καρλίτος κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γραμματικάκη. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, στο 11΄ βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση,, ο Μπαρτόλο έστρωσε για τον Καλτσά, ο οποίος σε άδεια εστία πέτυχε το 0-1.

Η τρομερή απόκρουση του Κοσέλεφ

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός του Αστέρα ήταν επίσης πρωταγωνιστής σε μια εκπληκτική διπλή ευκαιρία στο 32΄, όταν η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Κοσέλεφ, ο οποίος του έκλεψε τη δόξα πραγματοποιώντας την επέμβαση της χρονιάς καθώς μολονότι ήταν στο έδαφος άπλωσε τα χέρια και έσωσε την ομάδα του.

Ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες στο 36΄ καθώς ο Γκαρσία αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες. Η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα αλλά στο 68ο λεπτό ο Καρλίτος με φοβερό σουτ έγραψε το 1-1.

Παρ' όλα αυτά, στο 78΄ ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί, αλλά και πάλι ο τρομερός Κοσέλεφ απέκρουσε το πέναλτι του Μιριτέλο! Και στο αμέσως επόμενο λεπτό (79΄) ήταν η Λαμία που κέρδισε πέναλτι. Ο Καρλίτος σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι οδηγώντας την ομάδα της Φθιώτιδας σε ένα πολύτιμο τρίποντο.

Λαμία: Κοσέλεφ, Αμαράλ (46΄ Σίντκλεϊ), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (57΄ Τόσιτς), Στάνκο (46΄ Σλίβκα), Τσιλούλης (84΄ Κορνέζος), Καρλίτος (84΄ Μάλτσι)

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Γκαρσία, Χουχούμης (82΄ Μάντζης), Αλάγκμπε (82΄ Γκος), Γιαμπλόνσκι (67΄ Βαλιέντε), Μπαρτόλο (67΄ Ζουγλής), Κρεσπί (40΄ Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο

Highlights

SuperLeagueειδήσεις τώραΛαμία ΠΑΕΑστέρας Τρίπολης