Αθλητισμός|12.02.2024 22:40

Basket League: Άνετος ο Παναθηναϊκός πέρασε απ' την έδρα της ΑΕΚ με διαφορά 20 πόντων

Newsroom

Ένας σοβαρός Παναθηναϊκός δεν άφησε την ΑΕΚ να πιστέψει στην έκπληξη και έκανε... προθέρμανση Κυπέλλου με νίκη 20 πόντων (69-89) στα Άνω Λιόσια, τρεις μέρες πριν από τον νοκ άουτ μεταξύ τους προημιτελικό.

Η αναμέτρηση του πρώτου γύρου είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες, με το Τριφύλλι και την Ένωση να έχουν το ορεκτικό της βδομάδας, αφού σε σχεδόν 72 ώρες ανανεώνουν το ραντεβού τους στην οχτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στα Άνω Λιόσια για να τελειώνει όσο πιο γρήγορα την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και να μην έχει κάποιο πρόβλημα ενόψει Final-8, καρδιοχτύπησε με τον Λεσόρ, που έπεσε άτσαλα στο παρκέ, όμως επέστρεψε και μαζί του ησυχία στο «πράσινο» στρατόπεδο. Από την άλλη η ΑΕΚ έμαθε τα άσχημα με τον Τζάστιν Τίλμαν, που υπέστη κάταγμα κοπώσεως στο πόδι, και δεν ήθελε κι άλλη αναποδιά, έχοντας και τους Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Δημήτρη Φλιώνη στα πιτς.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε σοβαρή από την αρχή και σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση, δεν είχε πρόβλημα κόντρα στην Ένωση και πέρασε σαν σίφουνας από το κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων κατά της Τσαρούχα

Το ματς πάντως διεκόπη προσωρινά στα μέσα της τρίτης περιόδου λόγω υβριστικών συνθημάτων κατά της Βάσως Τσαρούχα, η οποία ήταν μία εκ των τριών διαιτητών.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κέντρικ Ναν, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους, έχοντας ακόμα 8 ασίστ, αλλά και 6 ριμπάουντ. Από 10 πόντους είχαν οι Τζέριαν Γκραντ και Ντίνος Μήτογλου. Στους 9 με 7 ριμπάουντ ο Ματίας Λεσόρ. Θετικός και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που μέτρησε 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, πρωταγωνιστής ήταν ο Τζόρνταν ΜακΡέι, που είχε 15 πόντους, με τον Γιάννη Κουζέλογλου να προσθέτει άλλους 11. Στους 10 ο Μπράντον Νάιτ.

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραBasket LeagueΑΕΚ