Αθλητισμός|13.02.2024 13:00

Στη ΓΑΔΑ ο Τετέι: Κατέθεσε για την ρατσιστική επίθεση από τον Μπέο

Newsroom

Ο ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς, Ανδρέας Τετέι, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τον δήμαρχο Βόλου και ισχυρό άνδρα της τοπικής ομάδας, Αχιλλέα Μπέο, κατόπιν αυτεπάγγελτων ενεργειών του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας.

Ο επιθετικός της Κηφισιάς είχε καταγγείλει μετά τη λήξη του αγώνα της Κυριακής με τον Βόλο ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση , με την Κηφισιά να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο Αχιλλέας Μπέος να αποκαλεί «μαϊμού» σε τον Τετέι.

Το βίντεο που ανήρτησε η ΠΑΕ Κηφισιάς

«Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Ανδρέας Τεττέι, μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάζουμε ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, που έκανε την ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!», αναφέρει στην ανάρτησή της η Κηφισιά.

Η ανακοίνωση του Βόλου

Προηγουμένως, η ΠΑΕ Βόλος, μετά την καταγγελία του Τεττέι είχε ανακοινώσει τα ακόλουθα: «Σχετικά με τη δήλωση - καταγγελία του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι ξεκαθαρίζουμε ότι η ομάδα μας από την ίδρυσή της έχει να επιδείξει σεβασμό απέναντι σε όλους κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται έμπρακτα κάθε Κυριακή, επί σειρά ετών. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι από τον πάγκο της ομάδας μας άνθρωπος της αποστολής απευθύνθηκε στον διαιτητή και διαμαρτυρόμενος του φώναξε "Τι μαϊμού φάουλ έδωσες". Καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, το δηλώνουμε κατηγορηματικά». 

«Δεν χωράνε τέτοια πράγματα στην Α’ Εθνική»

Ο Έλληνας επιθετικός της Κηφισιάς, μια μέρα μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της ομάδας των βορείων προαστίων εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό Σου Σου» στο OPEN και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

«Όταν κέρδισα ένα φάουλ κοντά στον πάγκο της αντίπαλης ομάδα, άκουσα από κάποιον να λέει: «Πως πέφτει εύκολα αυτή η μαϊμού;». Αμέσως πήγα στον διαιτητή και του ανέφερα το γεγονός» ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Τετέι και πρόσθεσε:

«Προσπάθησα να σταματήσω το παιχνίδι. Έχουμε φτάσει στο 2024 και αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Δεν επιτρέπεται! Δεν χωράνε τέτοια πράγματα στην Α’ Εθνική».

Αναφορικά με την αντίδραση του διαιτητή, ο 22χρονος επιθετικός επεσήμανε πως: «Δεν άκουσε κάτι γιατί ήταν μακριά. Εγώ το άκουσα γιατί ήμουν κοντά στον πάγκο». Από εκεί και πέρα το λόγο έχει η ομάδα του, η οποία θα κινηθεί νομικά ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ βρίσκεται στο πλευρό του δηλώντας την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση. «Του είπα δεν το δέχομαι. Δεν γίνεται να μην κάνουμε τίποτα» εξήγησε ο Τετέι στον πρόεδρο της ομάδας.

Βόλος ΝΠΣΚηφισιάΑχιλλέας ΜπέοςΓΑΔΑρατσιστικά σχόλιαΑνδρέας Τεττέι