Αθλητισμός|13.02.2024 17:58

Πικρός αποκλεισμός για την Εθνική πόλο ανδρών - Έχασε το ματς με την Ιταλία μέσα απ' τα χέρια της

Newsroom

Η Εθνική πόλο ανδρών έδωσε μεγάλη μάχη, κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, είχε προβάδισμα δύο τερμάτων δύο λεπτά πριν απ' το φινάλε, αλλά ηττήθηκε απ' την Ιταλία και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί για τρίτη σερί φορά σε τετράδα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (2η το 2023 και 3η το 2022).

Η ελληνική ομάδα έδειξε ότι ήταν ικανή για να τα καταφέρει αλλά στα καθοριστικά τελευταία λεπτά δεν είχε καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να υποστεί έναν πικρό αποκλεισμό, που την αφήνει έξω απ' τη μάχη των μεταλλίων. Για δεύτερη σερί διοργάνωση, μετά το Ευρωπαϊκό, η Ελλάδα αποκλείστηκε στα προημιτελικά και πλέον θα παίξει για τις θέσεις 5-8 με πρώτο αντίπαλο το Μαυροβούνιο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ιταλία άνοιξε το σκορ αλλά η Ελλάδα ισοφάρισε γρήγορα με τον Γεννηδουνιά, ενώ λίγο αργότερα πήρε προβάδισμα με τον Γκιουβέτση (2-1) και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +2 με γκολ του Παπαναστασίου (3-1).

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με γκολ για την Ελλάδα με σκόρερ τον Φουντούλη απ' το πέναλτι (4-1). Η Ιταλία μείωσε σε 4-2 και αμέσως μετά όλα άλλαξαν. Ο Φουντούλης έφυγε στην κόντρα και σκόραρε αλλά αντί για το 5-2, ήρθε πέναλτι υπέρ της Σκουάντρα Ατζούρα για το 4-3 και οριστική αποβολή του Αργυρόπουλου απ' το ματς! Το μομέντουμ άλλαξε και η Ιταλία με άλλα τρία γκολ γύρισε το ματς υπέρ της από 4-1 σε 4-6! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 5-6 με γκολ του Καλογερόπουλου.

Η τρίτη περίοδος άρχισε με γκολ της Ιταλίας (5-7) αλλά ο Νικολαΐδης έφερε την εθνική σε απόσταση ενός τέρματος (6-7) και ο Βλάχοπουλος έφερε τις δυο ομάδες στα ίσια (7-7). Το ίδιο συνέβη και λίγο αργότερα με την Ιταλία να σκοράρει για το 7-8 αλλά με τον Βλαχόπουλο να ευστοχεί σε πέναλτι για το 8-8, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο, η Ελλάδα πήρε μετά από ώρα και πάλι τα ηνία στο ματς (9-8) με πέναλτι του Γεννηδουνιά, ο οποίος ευστόχησε σε νέο πέναλτι για το 10-8. Η Ιταλία μείωσε σε 10-9 και αμέσως μετά ήταν εύστοχη σε πέναλτι για το 10-10 κι ενώ απέμενε 1'40''. Η Ελλάδα δεν εκτέλεσε καλά την επόμενη επίθεση σε αντίθεση με την Ιταλία που σκόραρε και πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με 10-11. Η ελληνική ομάδα είχε ξανά την ευκαιρία να σκοράρει με buzzer beater αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ στο σουτ του Παπαναστασίου και η Ιταλία πήρε την πρόκριση.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 1, Παπανικολάου

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Νταμόντε 1, Φοντέλι 2, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσούτι 1, Μπρούνι, Ντι Σόμα 2, Βελότο 1, Νικόζια, Κοντέμι 2, Ιόκι Γκράτα

Βλάχος: «Κάναμε παιδικά λάθη»

Μετά το τέλος του ματς ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του λέγοντας: «Δεν ξέρω τι να πω. Από τη μία πλευρά, θέλω να πω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω, αξίζαμε τη νίκη, από την άλλη στα τελευταία 2,5 λεπτά βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Ρίξαμε μια κλωτσιά και ρίξαμε ό,τι χτίζαμε, με τραγικά παιδικά λάθη, που τα έχουμε επισημάνει στις τελευταίες μέρες. Κάνανε φάουλ στον καλύτερο παίκτη τη Ιταλίας. Στα τελευται 2,5 λεπτά κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να χάσουμε το παιχνίδι».

Και πρόσθεσε: «Τα σπουδαία ματς κρίνονται στις μεγάλες στιγμές, και δεχθήκαμε γκολ και δεν σκοράραμε. Φταίμε μόνοι μας, δεν είναι τακτικό το θέμα, όταν είσαι μπροστά 9-7 δαγκώνεις λαρύγγι απλά. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια κατάταξης, νομίζω η ομάδα έδειξε ότι έχει δυνατότητες, αλλά έχει και παιδικές αρρώστιες, εάν δεν το αποβάλλουμε από πάνω μας θα το ξαναζήσουμε. Η γενικότερη εικόνα ήταν θετική. Απομένουν δύο ματς και μετά μία καλή προετοιμασία και να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με μεγαλύτερη αυτοπεπεποίθηση και να παίξουμε σαν μεγάλη ομάδα».

ειδήσεις τώραΕθνική Πόλοεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδα