Αθλητισμός|01.04.2019 21:52

Ελληνας βολεϊμπολίστας υποψήφιος σε παγκόσμιο διαγωνισμό κορυφαίων μουσικοσυνθετών (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο Μιράν Τσαλικιάν μαζί με τον αδελφό του Ατάμ βρίσκονται στα γήπεδα του βόλεϊ για περίπου τέσσερις δεκαετίες. Είναι αρμενικής καταγωγής και η ψυχή της ομάδας βόλεϊ του ιστορικού συλλόγου Αρμενική στον Πειραιά. Γεννημένοι στη Νίκαια και με πλούσιες μουσικές σπουδές αφιερώθηκαν στο βόλεϊ και στη μουσική.

Μάλιστα πριν τέσσερα χρόνια τα δύο αδέλφια κατέκτησαν και το πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ της επαγγελματικής ελληνικής λίγκας στον Σχινιά.

O Mιράν Ταλικιάν δεύτερος από δεξιά

Ο Μιράν εδώ και καιρό έχει ανοίξει τα φτερά του στο διεθνή μουσικό χώρο δημιουργώντας σπουδαίες μουσικές συνθέσεις. Μία από αυτές - το έργο Gunther Schule - μπήκε υποψήφια σε παγκόσμιο διεθνή διαγωνισμό που γίνεται στην Γερμανία. Οι νικητές που θα προκύψουν θα είναι 5 απτό κοινό και 5 από την κριτική επιτροπή.

«Εχω ετοιμάσει πολλές μουσικές εκπλήξεις»

«Είναι πολύ τιμητικό για την καριέρα μου η συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό που θεωρείται από τους καλύτερους στο είδος του. Ευχαριστώ όσους με έχουν στηρίξει με την ψήφο τους καθώς το κοινό παίζει καθοριστικό ρόλο. Εχω ετοιμάσει πολλές μουσικές εκπλήξεις και το προσεχές διάστημα θα είμαι σε θέση να πούμε περισσότερα», είπε στο ethnos.gr ο Μιράν Τσαλικιάν.

Οσοι επιθυμείται να τον ψηφίσετε το μόνο που χρειάζεται είναι να ψηφίσετε τα 5 αστέρια και να γράψετε το e-mail σας μέσα από το οποίο θα επιβεβαιωθεί η ψήφο σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. «Πάνω και από την ψήφο του κοινού θα ήθελα ο κόσμος να κατεβάσει και να ακούσει τη μουσική σύνθεση», πρόσθεσε ο Μιράν.

Το τραγούδι στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά

Ο Μιράν Τσαλικιάν έχει γράψει το τραγούδι στη μνήμη του βολεϊμπολίστα Νίκου Σαμαρά που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2013. Με τον αείμνηστο «Σαμ» τους συνέδεε βαθιά φιλιά από το μπιτς βόλεϊ.

carl-orff

ΣπορβόλεϊΜιράν ΤσαλικιάνΑτάμ Τσαλικιάνcarl-orff