Αθλητισμός|14.02.2024 17:45

Λύγισε στα πέναλτι από την Ουγγαρία η Εθνική πόλο γυναικών - Για το χάλκινο μετάλλιο με την Ισπανία

Newsroom

Τα κορίτσια της Εθνικής πόλο έδωσαν μια σπουδαία μάχη αλλά ηττήθηκαν στα πέναλτι απ' την Ουγγαρία στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Η ελληνική ομάδα άγγιξε την πρόκριση σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2011 και το χρυσό στην Κίνα αλλά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της Παρασκευής (16/2, 15.00) με αντίπαλο την Ισπανία. Στον τελικό του τουρνουά θα αναμετρηθεί η Ουγγαρία με τις ΗΠΑ (16/2, 16.30).

Η Εθνική μας ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και κρατούσε στα χέρια της τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό 30 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Δέχθηκε όμως το γκολ της ισοφάρισης στα 21'' και το ματς κρίθηκε στα πέναλτι...

Η εξέλιξη του ημιτελικού

Η ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Νίνου, η οποία πέτυχε το 2-1 και το 3-1 με τρομερά σουτ από την περιφέρεια! Η Ουγγαρία έκανε αντεπίθεση και έκλεισε την πρώτη περίοδο στην ισοπαλία καθώς πέτυχε δύο γκολ για το 3-3.

Η ουγγρική ομάδα πέτυχε και τρίτο σερί γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ματς (3-4) όμως η Ελλάδα με φοβερή αντεπίθεση πέτυχε τρία συνεχόμενα γκολ με την Ελευθερία Πλευρίτου, την Γιαννοπούλου και τη Χυδηριώτη μετατρέποντας το 3-4 σε 6-4! Η Ουγγαρία απάντησε με δύο γκολ στο φινάλε της περιόδου που έληξε και πάλι στην ισοπαλία (6-6).

Η Νίνου σκόραρε για το 7-6 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, που ήταν πολύ πιο κλειστή και τελείωσε εκ νέου στην ισοπαλία καθώς η Ουγγαρία ισοφάρισε ξανά (7-7). 

Η Ουγγαρία σκόραρε για το 7-8 με τη Ζιλάνσκι αλλά η Ελευθεριάδου με βολίδα από μακριά έγραψε το 8-8. Η ελληνική άμυνα λειτούργησε άψογα και στην πιο κρίσιμη επίθεση του ματς η Μυριοκεφαλιτάκη πέτυχε το 9-8. Όμως η Ουγγαρία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στα 20'' πριν από το φινάλε (9-9). Η τελευταία επίθεση της ελληνικής ομάδας δεν ήταν επιτυχημένη και ο ημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Η Ελευθεριάδου αστόχησε στο πρώτο πέναλτι σε αντίθεση με την Ουγγαρία που άνοιξε το σκορ (0-1). Ακολούθησε δεύτερο χαμένο πέναλτι της Βασιλικής Πλευρίτου γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην Ουγγαρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Η Γιαννοπούλου και η Ελευθερία Πλευρίτου σκόραραν στη συνέχεια αλλά οι Μαγυάρες ήταν εύστοχες σε όλα τα πέναλτι φτάνοντας στην επικράτηση με 4-2.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1

Ουγγαρία: Μαγκιάρι, Σίλαγκι 3, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Μαϊέ, Παρκς 3, Μάτε, Κέστελι 1, Λαϊμέτερ 2, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 2, Νέσμελι, Χόρβατ

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Εθνική ομάδαειδήσεις τώραΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβουεθνική ΕλλάδαςΕθνική ΟυγγαρίαςΕθνική Πόλο