Αθλητισμός|15.02.2024 00:05

Champions League: Άλμα πρόκρισης για την Παρί, νίκη - ελπίδας της Λάτσιο απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου

Newsroom

Η Λάτσιο έβαλε δύσκολα στην προβληματική Μπάγερν Μονάχου, επικράτησε 1-0 στο Ολίμπικο και έβαλε βάσεις πρόκρισης, την ώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε το ξεκάθαρο φαβορί για το εισιτήριο στα προημιτελικά του Champions League μετά τη νίκη με 2-0 επί της Σοσιεδάδ.

Λάτσιο - Μπάγερν 1-0

Ήταν μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τους φίλους της Λάτσιο. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι νίκησε 1-0 την Μπάγερν και ελπίζει να σοκάρει ολοκληρωτικά τους Βαυαρούς στη ρεβάνς της 5ης Μαρτίου στο Μόναχο. Οι Ιταλοί παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι και άρτια προετοιμασμένοι γι' αυτό το σπουδαίο ματς. Με πρωταγωνιστή το νεαρό Δανό Γκούσταβ Ίσακσεν απείλησαν άμεσα στο 48΄, αλλά ο Νόιερ δήλωσε «παρών».

Όμως στο 69΄ άνοιξαν το σκορ με εύστοχο πέναλτι του αρχηγού Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο Ουπαμεκανό πήγε με τις τάπες στην κνήμη του Ίσακσεν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τόσο τον καταλογισμό του πέναλτι, όσο και την αποβολή του με απευθείας κόκκινη κάρτα. Λίγες μέρες μετά το ηχηρό χαστούκι με τη συντριβή απ' τη Λεβερκούζεν η Μπάγερν επιβεβαίωσε ότι περνάει κρίση...

  • Λάτσιο: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Χίλα (81' Πάτρικ), Ρομανιόλι, Χισάι (60' Λάτσαρι), Γκεντουζί, Κατάλντι, Αλμπέρτο (81' Καμάντα), Ίσακσεν (74' Πέδρο), Ιμόμπιλε (74' Καστεγιάνος), Άντερσον
  • Μπάγερν: Νόιερ, Μαζραουί, Ουπαμεκανό, Κιμ, Γκερέιρο, Κίμιχ, Γκορέτσκα (73' Ντε Λιχτ), Σανέ (82' Τελ), Μίλερ (82' Τσούπο-Μότινγκ), Μουσιάλα, Κέιν

Παρί - Σοσιεδάδ 2-0

Παράλληλα, στο Παρίσι η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε άλμα πρόκρισης επικρατώντας 2-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Μπαπέ στο 58΄ μετά από κόρνερ του Ντεμπελέ ανοιξε το σκορ, ενώ στο 70΄ ο Μπράιαν Μπαρκολά έγραψε το 2-0 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού (2002) στο Champions League και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα, από το νέο «παιδί θαύμα» του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Η Σοσιεδάδ στάθηκε άψογα στο πρώτο ημίχρονο και ήταν άτυχη στο 45΄ όταν το σουτ του Μερίνο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα.

  • Παρί: Ντοναρούμα, Χακιμί, Ντανίλο (72' Ερναντέζ), Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Ζαΐρ-Εμερί, Ρουίθ, Βιτίνια, Ντεμπελέ (83' Κολό Μουανί), Εμπαπέ, Μπαρκολά (72' Ασένσιο)
  • Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπελδία, Λε Νορμάν (78' Πατσέκο), Γκαλάν (88' Ολασαγκάστι), Μέντεθ (79' Τουριέντες), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Κούμπο, Σίλβα (79' Σαντίκ), Μπαρενετσέα (66' Ζαχαριάν)

ΛάτσιοChampions LeagueΠαρί Σεν ΖερμένΜπάγερν Μονάχουειδήσεις τώραΡεάλ Σοσιεδάδ