Αθλητισμός|15.02.2024 09:30

Αποφασίζει η Super League για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος - Στο τραπέζι και η αναβολή όλης της αγωνιστικής

Newsroom

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα στη Super League για την αναβολή του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα λόγω της κρισιμότητας των αγώνων με τη Φερεντσβάρος για το Conference, ο Δικέφαλος δεν δείχνει αρνητικός σ' αυτό το ενδεχόμενο και ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες στη Super League.

Το ζήτημα θα συζητηθεί σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης (15/2, 15.45). Χρειάζεται όμως έγκριση από τα 2/3 επί των παρόντων στο ΔΣ της Λίγκας. Κάτι που μεταφράζεται σε δέκα ψήφους.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξει αναβολή όλης της αγωνιστικής. Πρόκειται για ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι και θα συζητηθεί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πλευρά του Παναθηναϊκού θέτει αυτή την προοπτική. Οι Πράσινοι ζητούν είτε να αναβληθεί, μαζί με το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία για λόγους ισονομίας, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη ακολουθεί η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, είτε να αναβληθεί όλη η αγωνιστική.

Στο Τριφύλλι δεν είναι αρνητικοί στην πρόταση του Ολυμπιακού, αρκεί να μη δημιουργούνται -όπως θεωρούν- συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Θεωρούν πως εφόσον αναβληθεί μόνο το ντέρμπι της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ θα είχε μία εβδομάδα για να προετοιμαστεί, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να δώσει ένα παιχνίδι ενδιάμεσα με λιγότερες μέρες ξεκούρασης.

Οι ομάδες της Λίγκας αποφασίζουν

Το τι θα συμβεί στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν το γνωρίζει ακόμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έντονες διεργασίες ανάμεσα στις ομάδες που θα κληθούν να πάρουν την απόφαση. Εξάλλου για να πραγματοποιηθεί η αναβολή όλης της αγωνιστικής είναι κάτι για το οποίο επίσης απαιτούνται δέκα ψήφοι. Αν αποφασιστεί η αναβολή όλη της αγωνιστικής, τότε η 23η αγωνιστική θα μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα, καθώς μεσοβδόμαδα, στις 28 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί εμβόλιμη αγωνιστική.

Βεβαίως η Λίγκα μπορεί να βρεθεί εκ νέου σε μια ανάλογη κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να περάσει έναν ακόμα ευρωπαϊκό γύρο (στους 16 οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 7 και 14 Μαρτίου) και βρεθεί στα προημιτελικά του Conference (11 και 18 Απριλίου), ή και ο Ολυμπιακός εφόσον βεβαίως αρχικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Φερεντσβάρος. Άλλωστε σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά προβλέπεται κι απ' τον ΚΑΠ η αναβολή αγώνων σε εγχώριες διοργανώσεις για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων ενόψει Ευρώπης.

ΟλυμπιακόςSuperLeagueειδήσεις τώραΠΑΟΚ