Αθλητισμός|15.02.2024 10:41

Ολυμπιακός: Στοχεύει στη νίκη επί της Φερεντσβάρος για να βάλει βάσεις πρόκρισης στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ

Newsroom

Έχοντας μείνει πίσω στην κούρσα για το πρωτάθλημα κι έχοντας αποκλειστεί απ' το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός ψάχνει σανίδα για να σώσει τη χρονιά μέσω της Ευρώπης. Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται το βράδυ της Πέμπτης (15/2, 19.45, Cosmpote Sport 2) τη Φερεντσβάρος στο γεμάτο Γ. Καραϊσκάκης, θέλοντας να βάλουν βάσεις πρόκρισης στους «16» του Conference League.

Οι Πειραιώτες, που θα πάρουν ώθηση και απ' την εξέδρα έχοντας τη στήριξη του κόσμου τους για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, θα επιχειρήσουν να κάνουν ένα restart υπό την καθοδήγηση του Βάσκου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να βγάλουν τον καλό τους εαυτό και να πάρουν μια νίκη κόντρα στους Ούγγρους που θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση ενόψει της ρεβάνς στη Βουδαπέστη που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη (22/2).

Με τέσσερις προπονήσεις ο Μεντιλίμπαρ

Ο Μεντιλίμπαρ μέσα σε λίγες μέρες δεν μπορεί να αλλάξει πολλά, αλλά ζήτησε από τους παίκτες του συγκέντρωση, απλότητα στο παιχνίδι τους και προσοχή στην άμυνα. Άλλωστε δεν έχει παρά ελάχιστες προπονήσεις με την ομάδα του καθώς ανέλαβε μόλις την περασμένη Κυριακή. Οι επιλογές του για την ενδεκάδα είναι περιορισμένες λόγω των περιορισμών στην ευρωπαϊκή λίστα (επί παραδείγματι ο Μπιανκόν που ήταν βασικός απέναντι στον ΟΦΗ βρίσκεται εκτός λίστας), στην οποία συμμετέχουν 22 παίκτες.

O Ρέτσος μπήκε στην αποστολή για το παιχνίδι αλλά δεν είναι έτοιμος για βασικός, όπως και ο Ελ Αραμπί που επίσης προέρχεγται τραυματισμό. Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, ο Μεντιλίμπαρ προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του με μία σίγουρη αλλαγή, τοποθετώντας στο κέντρο της άμυνας τον Ντόη αντί του Μπιανκόν, ενώ μια θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Αλεξανδρόπουλος. Εκτός έμεινε ο Κίνι με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και ο Καμαρά που προπονείται με τη δεύτερη ομάδα.

Ο Πασχαλάκης θα είναι στο τέρμα, οι Ορτέγκα, Ροντινέι στα άκρα και οι Ντόη, Κάρμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ τη δυάδα των κεντρικών χαφ θα αποτελέσουν ο Έσε με τον Τσικίνιο. Μασούρας, Ποντένσε και Φορτούνης θα παίξουν στην μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Ελ Κααμπί θα είναι ο σέντερ φορ.

Επικίνδυνη η Φερεντσβάρος

Από την άλλη πλευρά, η Φερεντσβάρος προέρχεται από ένα σερί τριών νικών στο ουγγρικό πρωτάθλημα -επανεκκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου- με εντυπωσιακό απολογισμό τερμάτων (10-3). Ωστόσο, παραμένει δεύτερη στο -1 από την προπορευόμενη Πακς. Μεσοεπιθετικά είναι μια γρήγορη και επικίνδυνη ομάδα με σημείο αναφοράς τον Βάργκα, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ με 13 γκολ.

Πρόκειται για μια... πολυεθνική ομάδα καθώς στο ρόστερ της υπάρχουν 23 μη Ούγγροι ποδοσφαιριστές. Ξεκίνησε απ' τα προκριματικά του Champions League ως πρωταθλήτρια Ουγγαρίας αλλά βρέθηκε στους ομίλους του Conference, όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω απ' τη Φιορεντίνα. Ήταν αήττητη με δύο νίκες επί της Τσουκαρίτσκι και τέσσερις ισοπαλίες απέναντι στους Βιόλα και την Γκενκ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Τσικίνιο, Έσε, Ποντένσε, Μασούρας, Φορτούνης, Ελ Κααμπί.
  • Φερεντσβάρος: Ντίμπους, Ραμίρες, Μακρέκις, Σισέ, Μάε, Λάντσαρ, Μαϊγκά, Αμπού Φανί, Μαρκίνιος, Ζαχάριανσεν, Βάργκα.
Φερεντσβάροςειδήσεις τώραΟλυμπιακόςEuropa Conference League