Αθλητισμός|15.02.2024 23:31

Μεγάλη πρόκριση του Άρη επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Final 8 με τρομερό Τολιόπουλο!

Newsroom

Ο Άρης με... μαέστρο και εκτελεστή τον τρομερό Βασίλη Τολιόπουλο έκανε επική ανατροπή και επικράτησε 76-74 του ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου μπάσκετ, παίρνοντας το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα παίξει το Σάββατο (17/2) με τον Παναθηναϊκό.

Ήταν ένα ασύλληπτο ρεσιτάλ του Τολιόπουλου στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο ηγέτης του Άρη «οργίασε» στην τέταρτη περίοδο σημειώνοντας 17 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα και οι Κίτρινοι επέστρεψαν από το -16, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που στο φινάλε τα έκανε όλα λάθος.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού τα είχε... όλα για 35' και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς με διαδοχικές διψήφιες διαφορές. Όμως, το «κρεσέντο» του Έλληνα σούτινγκ γκαρντ στο τέταρτο δεκάλεπτο άλλαξε τις ισορροπίες και φάνηκε να «χαλάει» το μυαλό των παικτών του Δικεφάλου. Οι Ασπρόμαυροι έκαναν λάθη, «πέταξαν» κατοχές, δεν περιόρισαν τον Τολιόπουλο και ο κορυφαίος παίκτης του παρκέ έβαλε μπροστά για πρώτη φορά την ομάδα του κόουτς Καστρίτη στο φινάλε «γράφοντας» το τελικό σκορ.

Ο απολαυστικός Τολιόπουλος είχε 24 πόντους και 3 ασίστ, συμπεριλαμβανομένων των 17π. στην 4η περίοδο και της νικητήριας προσπάθειας στο τέλος, ενώ ο Ρόνι Χάρελ μέτρησε 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, ο Μίχαλ Μίχαλακ σημείωσε 13 πόντους, αλλά στο τέλος ήταν άστοχος (5/14 προσπάθειες). Διψήφιος και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης (11π., 5ρ.), που αποβλήθηκε σε καίριο σημείο με τεχνική ποινή.

ΠΑΟΚ: Τάουνς 11 (4), ΜακΝίς 4, Τσιακμάς, Σχίζας 2, Τσαϊρέλης 10, Φρίντρικσον 6, Γουίλιαμς 9, Μίχαλακ 13 (2), Άλστον 8.

Άρης: Σλαφτσάκης 2, Σταρκ 6, Σανόγκο 5 (1), Τολιόπουλος 24 (5), Κατσίβελης 7, Μπλούμπεργκς 6, Μποχωρίδης 2, Περσίδης 2, Ντε Σόουζα 7, Χάρελ 11 (1), Μπάνκστον 4.