Αθλητισμός|16.02.2024 20:44

Final 8: Άνετη πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ

Newsroom

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 87-68 του Περιστερίου στα προημιτελικά του Final 8 και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Προμηθέας Πάτρας - Πανιώνιος.

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και αποτελεσματικός απέναντι στο Περιστέρι και ξεκίνησε την πορεία του στο Final Eight της Κρήτης με μια άνετη νίκη. Οι Πειραιώτες πήραν πράγματα από τους γκαρντ τους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίζει για ώρα με σχήματα με τρεις «κοντούς».

Άλλωστε, ο Σακίελ ΜακΚίσικ είναι εκτός του ελληνικού ρόστερ, ο Ίγκνας Μπραζντέικις «κόπηκε» ως έβδομος ξένος για τον προημιτελικό και ο Έλληνας προπονητής ήταν αναγκασμένος να πάει σε αυτή τη λογική. Πάντως, το πλάνο λειτούργησε και οι νταμπλούχοι Ελλάδας πέρασαν στον ημιτελικό του Σαββάτου (17/2).

Ο Κώστας Παπανικολάου άρχισε το παιχνίδι με 13 πόντους σε 10' και το τελείωσε ως ένας από τους πρωταγωνιστές (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ), με τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (15 πόντοι, 4 ασίστ) και Τόμας Ουόκαπ (7 πόντοι, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα) να δίνουν πολλά από την μεριά τους. Παρά το γεγονός πως οι Άλεκ Πίτερς (2/6 σουτ) και Αϊζάια Κάνααν (3/9 εντός πεδιάς) ήταν άστοχοι, οι Πειραιώτες ουδέποτε απειλήθηκαν ουσιαστικά. Πολύτιμη η παρουσία και του Μόουζες Ράιτ για τους νικητές (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ), με τον Τζο Ράγκλαντ να ξεχωρίζει από τους τυπικά φιλοξενούμενους (14π., 3ρ., 3ασ., 2κλ., αλλά και 6λ.), αν και «σίγησε» στο β' μέρος.

Σημειωτέον πως ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος αγωνίστηκε μόλις για 42'' στη 2η περίοδο, αλλά ένιωσε ενόχληση στον αριστερό δικέφαλο και δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού περιμένουν πλέον τα αποτελέσματα της μαγνητικής του Αμερικανού γκαρντ.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 7 (2), Γουίλιαμς-Γκος, Ράιτ 14, Λαρεντζάκης 15 (3), Μήτρου-Λονγκ 12 (2), Φαλ 4, Παπανικολάου 15 (2), Πίτερς 5, Πετρούσεφ 6.

Περιστέρι: Μήτρου-Λονγκ 7 (1), Ράγκλαντ 14, Ντάνγκουμπιτς 4, Ξανθόπουλος 5 (1), Λοβ 10 (2), Πουλιανίτης, Κασελάκης 9 (3), Ρένφρο 4, Γουίλιαμς 10 (2), Τόμπσον 2, Χουγκάζ 3, Ζούγρης.

ΟλυμπιακόςΠεριστέρι ΚΑΕκύπελλο μπάσκετFinal 8ειδήσεις τώρα