Αθλητισμός|17.02.2024 22:44

Η τρομερή Λαμία παίζοντας με δέκα παίκτες έβαλε φρένο στον Παναθηναϊκό που γκέλαρε στη Λεωφόρο!

Newsroom

Η καταπληκτική Λαμία παίζοντας για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαρτίνεθ, πήρε ισοπαλία (2-2) στη Λεωφόρο απ' τον Παναθηναϊκό, που έπειτα από τέσσερις σερί νίκες (Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ), γκέλαρε. Οι Πράσινοι πλήρωσαν δύο αμυντικές αδράνειες, την έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση, ενώ δεν είχαν και την τύχη με το μέρος τους καθώς είδαν δύο φορές την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι.

Ο Καρλίτος άνοιξε το σκορ για τη Λαμία, οι Πράσινοι έκαναν την ανατροπή με Μπερνάρ και Γερεμέγεφ, αλλά ο Τσιλούλης πέτυχε το τέρμα που χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα της Φθιλωτιδας, η οποία οδεύει ολοταχώς για τα πλέι οφ έχοντας παγιωθεί στην έκτη θέση. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου παρέμεινε αήττητη για πέμπτη σερί αγωνιστική στην καλύτερη επίδοση της ιστορίας της!

O Παναθηναϊκός που είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας (77-23) και πραγματοποίησε 24 τελικές προσπάθειες είδε την Λαμία να εκμεταλλεύεται δύο αμυντικές αδράνειες σκοράροντας και στις δύο τελικές που είχε προς το τέρμα! Κάπως έτσι οι Πράσινοι έπιασαν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά ένα ματς περισσότερο, ενώ και η ΑΕΚ βρίσκεται στο -2 με ματς λιγότερο...

Τα highlights

Η εξέλιξη του ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι μόλις στο 8' σε σουτ του Σπόραρ, ενώ στο 26' ο Αϊτόρ και στο 29' ο Ακαϊντίν είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 39', οπότε η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρουμπέν Μαρτίνεθ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα με τις τάπες στον Ακαϊντίν!

Παρ' όλα αυτά, η Λαμία ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ καθώς στο 45+1' ο Καρλίτος έκρυψε την μπάλα, απέφυγε πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού εντός περιοχής και με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι για το 0-1.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού όμως ήταν άμεση καθώς στο 45+3', έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Μαντσίνι, ο Μπερνάρ σούταρε απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Νούνιες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για την ισοφάριση (1-1).

Ο Τερίμ έριξε στο γήπεδο μετά το ημίχρονο τον Γερεμέφεφ και ο Σουηδός επιβεβαίωσε πως είναι δεινός σκόρερ. Στο 59' υποδέχτηκε εξαιρετικά την πάσα του Βαγιαννίδη και πλάσαρε με τη μία στη γωνία του Κοσέλεφ για το 1-1.

Οι Πράσινοι είχαν μια καλή στιγμή για να τελειώσουν το ματς στο 61' αλλά το σουτ του Μλαντένοβιτς κατέληξε λίγο άουτ. Και στο 68' ο Τόσιτς, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, όπου ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μάλιστα ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας είχε τεράστια ευκαιρία για το 2-3 στο 79' όμως το σουτ που έπιασε σε τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά τη Λαμία και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για το γκολ της νίκης. Ωστόσο στο 94' ο Τζανετόπουλος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Σπόραρ, ενώ στο 95' το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Κώτσιρα. 

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (23’ Μλαντένοβιτς), Ούγκο, Ακαϊντίν, Ρουμπέν, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (14’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Σπόραρ.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Ρούμπεν Μαρτίνεθ, Σλίβκα (82’ Μάλτσι), Σίμον, Τσιλούλης (82’ Στάνκο), Καρλίτος (57’ Κορνέζος).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΛαμία ΠΑΕειδήσεις τώρα