Αθλητισμός|18.02.2024 16:45

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ γυναικών - Οι Πράσινες επικράτησαν των Εσπερίδων Καλλιθέας

Newsroom

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού κατέκτησε για τρίτη φορά -και δεύτερη σερί- το Κύπελλο Ελλάδας. Στον 27ο τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας καθώς επικράτησε με 87-62 και διατήρησε το... στέμμα.

Στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων σε τελικό Κυπέλλου η Τζόουνς έκανε τη διαφορά στο β΄ μέρος και με ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια του αγώνα τον οποίο τελείωσε με 27 πόντους, η Αλέιν κυριάρχησε γι΄ άλλη μια φορά κάτω από τα καλάθια και με 22 πόντους είχε τεράστια συνεισφορά στην επιτυχία της ομάδας της. Η Πάτι με 20 πόντους ήταν η κορυφαία για το συγκρότημα της Καλλιθέας.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 10, Παυλοπούλου 5 (1), Καμπάκα, Τσβίτκοβιτς 14 (2), Μπάτσιου, Σωτηρίου 9, Αλεξανδρή, Τζόουνς 27 (1), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 22, Χαιριστανίδου, Υφαντοπούλου.

Εσπερίδες Καλλιθέας (Σόφτσης): Χιλέϊρ 12 (2), Χατζηβασιλείου, Μουρ 13, Πρίφτη 2, Κορρέ 9 (3), Μπενέκη 6, Μαργέλου, Πάτι 20 (2).

Highlights

κύπελλο μπάσκετειδήσεις τώραμπάσκετΠαναθηναϊκός