Αθλητισμός|18.02.2024 17:37

Super League: Νίκη-ανάσα του ΠΑΣ Γιάννινα στον Βόλο με διπλό χτύπημα του Κόντε!

Newsroom

Σπουδαία νίκη πέτυχε στην έδρα του Βόλου ο ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε 2-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, έπιασε την Κηφισιά (έχει ματς λιγότερο) στη βαθμολογία και μείωσε στο -1 απ' τη θεσσαλική ομάδα βάζοντας «φωτιά» στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Άγιαξ της Ηπείρου ήταν ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του!

Στο 4' ο Βόλος απείλησε με τον Γκαρσία αλλά ο Νάγκι απέκρουσε, ενώ στο 10' η θεσσαλική ομάδα πλησίασε το γκολ με τον Κόμπα που σούταρε άουτ. Στο 15' ο ΠΑΣ είχε την πρώτη ευκαιρία του με κεφαλιά του Εραμούσπε αλλά ο Κόβατς απέκρουσε ενστικτωδώς. Τελικά η ομάδα των Ιωαννίνων άνοιξε το σκορ στο 30' με κοντινή προβολή του Κόντε. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά έπειτα από έλεγχο του VAR, μέτρησε το τέρμα του Ισπανού φορ.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να έχει σκοράρει και στο 43' με κεφαλιά του Παμλίδη, ο οποίος αν και αμαρκάριστος από κοντινή απόσταση, δεν μπόρεσε να γράψει το 0-2.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Βόλος έφτασε στην ισοφάριση καθώς στο 47' ο Ασεχνούν με ωραία εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Το νικητήριο γκολ ο Κόντε

Και πάλι όμως ο ΠΑΣ κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Η γιαννιώτικη ομάδα άγγιξε το γκολ στο 66' με ένα μακρινό σουτ του Παντελάκη που απέτρεψε εντυπωσιακά ο Κόβατς. Τελικά οι φιλοξενούμενοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα στο 72' και πάλι με τον Κόντε. Ο Κιάκος έβγαλε θαυμάσια πάσα για τον Ισπανό, ο οποίος πλάσαρε από κοντάο για το 1-2.

O Bόλος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 90+6' όμως ο Σούλης απέκρουσε το σουτ του Μωραΐτη μέσα απ' την περιοχή.

Βόλος: Κόβατς, Άλχο (46' Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Ντε Καμπς (73' Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73' Μωραΐτης), Ποπέσκου (62' Κάλβο), Ασεχνούν, Κόμπα (46' Τρουιγέ), Γκαρσία.

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι (62' Σούλης), Τούτου, Μπακαδήμας, Εραμούσπε (46' Παντελάκης), Κιάκος, Τζίνο (70' Καραχάλιος), Λιάσος, Ριένστρα, Ροσέρο (88' Σόρια), Παμλίδης (70' Μέτε Κάαν), Κόντε.

Highlights

SuperLeagueειδήσεις τώραΠΑΣ ΓιάννιναΒόλος ΝΠΣ