Αθλητισμός|18.02.2024 21:10

Άνετο τρίποντο για την ΑΕΚ με τρία γκολ στην Κηφισιά και «καυτό» Λιβάι Γκαρσία!

Newsroom

Εύκολα, άνετα και ξεκούραστα η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη επί της Κηφισιάς. Οι Κιτρινόμαυροι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στην OPAP Arena, επικράτησαν 3-0 και βρέθηκαν στην κορυφή της Super League περιμένοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Ο «καυτός» Λιβάι Γκαρσία πέτυχε δύο γκολ κι έφτασε τα έντεκα στο πρωτάθλημα, ο Λιούμπιτσιτς πέτυχε το πρώτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας και η ΑΕΚ έκανε έναν... περίπατο, που θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με πολλά περισσότερα γκολ.

Η εξέλιξη του ματς

Μόλις στο 4' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας του Λιβάι Γκαρσία με τον Σπίνο. Μάλιστα, ο αμυντικός της Κηφισιάς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα! Ωστόσο στο 7' ο Λιβάι, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε απ' τον Αναγνωστόπουλο, ενώ ο Σιντιμπέ που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η ΑΕΚ δεν άργησε να σκοράρει πάντως καθώς στο 19' ο Ελίασον κινήθηκε από τα δεξιά και σέντραρε για τον Γκαρσία, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 24' η ΑΕΚ διπλασία τα γκολ της. Ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε το σουτ του Γκατσίνοβιτς αλλά ο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά ξανά έγραψε το 2-0.

Πριν από τη συμπλήρωση 30 λεπτών η ΑΕΚ σκόραρε για τρίτη φορά αλλά το γκολ (αυτογκόλ του Τσάπαν) ακυρώθηκε διότι είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Η ΑΕΚ έχοντας τον προβάδισμα στο σκορ με διαφορά ασφαλείας, κυνήγησε το γκολ δίχως να πιέσει ασφυκτικά. Στο 81' ο Κάλενς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Εν τέλει το τρίτο γκολ ήρθε για την Ένωση στο 90' με κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα για το τελικό 3-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον (71' Λιούμπισιτς), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (71' Πισάρο), Ελίασον (77' Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (71' Αραούχο), Γκαρσία (71' Άμραμπατ).

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Σπίνος, Τσάπαν (73' Τσάπαν), Μιλίτσεβιτς, Σολόα (57' Κλωναρίδης), Τσανάτζια, Μπιφούμα (57' Πρίτσας), Σάντος, Μένεντες (10' Βαφέας), Οζέγκοβιτς (73' Τεττέι).

Highlights

ΑΕΚSuperLeagueειδήσεις τώραΚηφισιά