Αθλητισμός|18.02.2024 23:23

Σόου Τεντόγλου και Καραλή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου!

Newsroom

Με εξαιρετικές εμφανίσεις ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής. O πρώτος έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση λίγες μέρες πριν απ' το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ενώ και ο δεύτερος μπορεί να μην έχει εξασφαλισμένη θέση για τη διοργάνωση της Γλασκώβης, όμως είχε μερικά εξαιρετικά άλματα.

Άνετος ο Τεντόγλου στα 8,26μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήγε στο ΣΕΦ με στόχο να φύγει με μία επίδοση που θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο στις εξέδρες και κυρίως τον ίδιο. Και τα κατάφερε. Μπροστά σε 8.000 χιλιάδες φίλους του στίβου και σε εκατοντάδες παιδιά που βρέθηκαν στο στάδιο για να χειροκροτήσουν τους Έλληνες αθλητές, και φυσικά τον σούπερ σταρ του ελληνικού στίβου, ο Τεντόγλου είχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε νωχελικά τον αγώνα του με 7,82 μ., αλλά συνέχισε δυναμικά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 πέτυχε στη συνέχεια 8,09 μ. και στην τρίτη προσπάθεια 8,26 μ. βελτιώνοντας το εφετινό του ρεκόρ. Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ διοργάνωσης. Μάλιστα, κατάφερε να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση -τη δεύτερη καλύτερη εφέτος στον κόσμο- σε ένα στάδιο, όπου πολλές φορές στο παρελθόν έχει πει πως δεν τον ευνοεί για μεγάλες επιδόσεις.

Ο Τεντόγλου επέλεξε στη συνέχεια να μείνει στον αγωνιστικό χώρο, όχι όμως για να κάνει άλλα άλματα, αλλά να παρακολουθήσει τις προσπάθειες του φίλου του Εμμανουήλ Κάραλη, που την ίδια στιγμή δοκίμαζε στα 5,90 μέτρα. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Τεντόγλου πριν από το Παγκόσμιο της Γλασκώβης.

«Έκανα μόνο τρία άλματα. Είμαι ευχαριστημένος που βγήκε καλή επίδοση. Συνεχίζουμε για το Παγκόσμιο τώρα. Γεμάτο το στάδιο όπως και πέρυσι. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Το Παγκόσμιο είναι σε δύο εβδομάδες και εκεί θα είναι άλλος αγώνας για εμένα. Θα είμαι έτοιμος, έχω αυτοπεποίθηση. Το στάδιο στη Γλασκ΄ββη είναι από τα αγαπημένα μου», είπε ο Τεντόγλου, που για πολύ ώρα μετά το τέλος του αγώνα έμεινε υπομονετικά στο στάδιο για να ικανοποιήσει τους μικρούς φίλους για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία.

Σε φόρμα ο Καραλής

Την ίδια ώρα, ο Εμμανουήλ Καραλής, αφού ξεκαθάρισε την υπόθεση «νίκη» ξεπερνώντας το 5,58μ, έβαλε πλώρη για το βασικό του στόχο που ήταν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μπορεί να μην πέτυχε να περάσει πάνω από το 5.90, που θα τον έστελνε με ασφάλεια στη Γλασκόβη, αλλά με το 5,70 που πέρασε με τη δεύτερη (ουσιαστικά με την τρίτη, αφού είχε αποτύχει μία φορά στο 6,65) βελτίωσε το φετινό ρεκόρ του και έβαλε τέρμα σε μια σειρά από άτυχους αγώνες.

Στο 5.90 το πρώτο του άλμα ήταν αξιόλογο, αφού πέρασε το σώμα του πάνω από τον πήχη, αλλά στις δύο επόμενες δεν σηκώθηκε ψηλά.

«Μου πάει αυτό το στάδιο. Σήμερα ήταν πάρα πολύ καλά. Αυτή τη φορά ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Είχα ένα άλμα στα 5,90 που ήταν καλό. Το να βλέπω τα 5,90 και να επιχειρώ να το περάσω είναι καλό για τους επόμενους αγώνες. Είμαι καλά. Τώρα χρειάζομαι ξεκούραση, γιατί ο αγώνας κράτησε πέντε ώρες. Η ατμόσφαιρα ήταν και πάλι πολύ ωραία. Έχουμε καταφέρει μια ομάδα αθλητών να έρχεται ο κόσμος να μας παρακολουθήσει. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Ωραία μάχη στο ύψος γυναικών

Το μοναδική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ εκμεταλλεύτηκαν οι δύο πρωταθλήτριες του ύψους Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) και Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που πήραν ώθηση από την ενέργεια του κοινού και πρόσφεραν μια ωραία μονομαχία.

Η Γκούσιν επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου για πρώτη φορά από το 2019 μ. με άλμα στα 1,90 μ., επίδοση που ξεπέρασε και η Δόση, οποία έκανε ατομικό ρεκόρ.

Μάλιστα η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση έγινε η πέμπτη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο που ξεπερνά το 1,90μ.. Προ ημερών είχε κάνει 1,88 μ.. Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια δοκίμασαν δίχως επιτυχία στο 1,92 μ., ωστόσο επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τους κατάσταση ενόψει των αγώνων του καλοκαιριού, εκεί όπου αμφότερες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο Κώστας Δουβαλίδης δεν είχε αντίπαλο στην κούρσα των 60 μέτρων με εμπόδια, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε σε 7.77 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του. Ο Δουβαλίδης άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Καμαρινό με 7.83, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον αθλητή του ΠΑΟΚ (είχε 7.85).

Μίλτος ΤεντόγλουΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβουειδήσεις τώραΕμμανουήλ Καραλήςστίβοςκλειστός στίβος