Αθλητισμός|19.02.2024 16:10

Γιάννης Σεβδικάλης: Συγκλονίζει ο Παραολυμπιονίκης για το σοβαρό ατύχημα με το τρένο – «Ακόμα παλεύουμε με τις αποζημιώσεις»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε ο Γιάννης Σεβδικάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σοβαρό ατύχημα που είχε με το τρένο στο Γκάζι, το 2012, και ήταν η αιτία για να χάσει τα δύο πόδια του. 

«Ηταν το 2012, στο Γκάζι στην Ιερά Οδό και Κωνσταντινουπόλεως. Είναι πολύ επικίνδυνα εκεί γιατί δεν υπάρχει μέριμνα. Ηταν μία διάβαση με ελλιπή ορατότητα, μία διάβαση που δεν υπήρχε σήμανση, ούτε ήχος, ούτε φύλακας, το τρένο δεν κόρναρε. Εγώ δεν αντιλήφθηκα το τρένο, κοίταξα δεξιά και αριστερά και ξαφνικά το τρένο ήταν αριστερά μου. Με χτύπησε μετωπικά. Με παίρνει από κάτω, ήμουν πεζός. Με πήγε 20 μέτρα» ανέφερε, αρχικά, ο αθλητής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, το τρένο έτρεχε με τη διπλάσια από το επιτρεπόμενο ταχύτητα, όπως έχει αποδειχτεί στο δικαστήριο. «Εκείνη τη μέρα δεν ήμουν στη δουλειά, είχα βγει έξω χωρίς να έχω πιει. Δεν μπορούσα να αντιδράσω» περιέγραψε και εξήγησε ότι κάτω από το γόνατο έχει διπλό ακρωτηριασμό.

Στη συνέχεια, η Σοφία Κουρτίδου είπε ότι ο σύντροφός της έχει δεχτεί κι ένα χαρτί που γράφει ότι θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ, γιατί το τρένο καθυστέρησε να φτάσει στον προορισμό του, ενώ εκείνος με τη σειρά του επεσήμανε ότι παλεύουν ακόμη με τις αποζημιώσεις.

Ο Γιάννης Σεβδικαλής αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε σχέση με την ταλαντούχα Σοφία Κουρτίδου. Το ζευγάρι διαγωνίζεται στη φετινή σεζόν του J2US και το πρώτο τραγούδι που επέλεξαν να πουν μαζί ήταν το «Για πάντα». 

«Εχω βιώσει τη μη προσβασιμότητα της Αθήνας»

Από μικρή ηλικία ο Γιάννης Σεβδικαλής ήθελε ν' ασχοληθεί με τον αθλητισμό, με το ατύχημα που έπαθε το 2012 να αποτελεί για εκείνον την αφορμή για να το κάνει πράξη. Συγκεκριμένα, ένα χρόνο μετά φόρεσε για πρώτη φορά προσθετικά μέλη στα πόδια του και ξεκίνησε σιγά σιγά να δυναμώνει και να ασχολείται με τον στίβο. Τελικά έχει καταφέρει να γίνει ένας σπουδαίος Παραολυμπιονίκης, ενώ έχει κάνει πολλές φορές περήφανη την Ελλάδα με τις διακρίσεις του.

ειδήσεις τώραπαραολυμπιονίκηςJ2USΓιάννης ΣεβδικάληςΣοφία Κουρτίδου