Αθλητισμός|02.04.2019 10:16

ΠΑΟΚ - Σέρτζιο Ολιβέιρα: Ενας µέσος που σκοράρει µε κάθε τρόπο

Αντώνης Τσακαλέας

Μπορεί ο Πορτογάλος µέσος να χρειάστηκε επτά συµµετοχές στο πρωτάθληµα για να το συµπληρώσει, αλλά αυτό δεν µειώνει την αξία που έχει η ποικιλία στον τρόπο σκοραρίσµατος που έχει προλάβει να επιδείξει µέσα σε τόσο σύντοµο χρονικό διάστηµα.

Οταν το όνοµα του 26χρονου έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων, σχεδόν δέκα ηµέρες πριν από την ολοκλήρωση της µεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, η Πόρτο έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της µε την τοποθέτηση της ρήτρας στα 12 εκατ. ευρώ. Στο άκουσµά της, αυτόµατα ο πήχης των απαιτήσεων από τον Ολιβέιρα µπήκε πολύ ψηλά, συνδεόµενος µε τη συζήτηση που είχε να κάνει µε τα ερωτηµατικά που αφορούσαν τόσο τον βαθµό ετοιµότητάς του (καθώς ήταν «ενεργός» µέχρι τα µέσα ∆εκεµβρίου) όσο κυρίως τον τρόπο µε τον οποίο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα αντιµετώπιζε την εξάµηνη παρουσία του στην Ελλάδα.

Αγώνα µε τον αγώνα, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα άρχισε να δικαιολογεί το βιογραφικό που τον συνόδευε και συµπεριελάµβανε και τη δεινότητα στο σκοράρισµα. Στη µέχρι τώρα παρουσία του στην Ελλάδα, ο Ολιβέιρα πρόσθεσε σε αυτό το κοµµάτι του βιογραφικού του πως είναι ένας µέσος που σκοράρει µε κάθε τρόπο, καθώς έχει πετύχει γκολ µε σουτ µε το αριστερό (εκτός έδρας µε τον Απόλλωνα Σµύρνης), µε το δεξί (εκτός έδρας µε την Ξάνθη) και µε το κεφάλι (εντός έδρας µε τον Ατρόµητο).

Η αλήθεια είναι πως οι σκέψεις για την προσπάθεια παραµονής του στην Τούµπα έχουν ξεκινήσει πριν καν πετύχει το πρώτο του τέρµα µε την ασπρόµαυρη φανέλα, σε µια «επιχείρηση» που απαιτεί λεπτούς χειρισµούς. Το γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα στην Ξάνθη ήταν το δέκατο που πέτυχε ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ από τον Ιανουάριο και µετά, µε τον Πέντρο Ενρίκε να τα ανεβάζει στα έντεκα. Ο Κάρολ Σβιντέρσκι φιγουράρει στην πρώτη θέση µε πέντε, Σέρτζιο Ολιβέιρα και Πέντρο Ενρίκε τον ακολουθούν µε τρία και δυο γκολ αντίστοιχα, ενώ ένα έχει σηµειώσει ο Γιόζιπ Μίσιτς.

Για το Κύπελλο

Στο αγωνιστικό κοµµάτι οι «ασπρόµαυροι» προετοιµάζονται για τον πρώτο ηµιτελικό Κυπέλλου µε αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, που θα γίνει αύριο στην Τούµπα, µε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να επιστρέφει. Χθες έγινε γνωστή η λύση της συνεργασίας της «ασπρόµαυρης» ΠΑΕ µε τον τεχνικό διευθυντή των ακαδηµιών, Ντάνιελ Αλσίνα.

ΠόρτοΠΑΟΚΣέρτζιο Ολιβέιρα