Αθλητισμός|02.04.2019 10:34

Ολυμπιακός; Η αλήθεια για τους Νάτχο, Βούκοβιτς κι ο απαραίτητος Ντίας

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Προκύπτει και από τις επιλογές του Πορτογάλου, ο οποίος δείχνει να ετοιµάζει το ρόστερ της επόµενης σεζόν. Μπορεί µετά το τέλος της αναµέτρησης µε τον Ατρόµητο να δήλωσε ότι ο αποκλεισµός των Βούκοβιτς και Νάτχο έγινε για λόγους τακτικής και να υπογράµµισε ότι οι δύο έµπειροι παίκτες δεσµεύονται ακόµη µε συµβόλαια, αλλά είναι σαφές πως δεν τους θεωρεί πλέον ιδιαίτερα απαραίτητους.

Ο Σέρβος στόπερ, ο οποίος ήταν βασικός έως το εντός έδρας ντέρµπι µε την ΑΕΚ, αλλά από το ηµίχρονο που αντικαταστάθηκε δεν έχει παίξει ούτε λεπτό, δύσκολα θα συνεχίσει, παρότι η συνεργασία µαζί του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Οσο για τον αρχηγό της Εθνικής Ισραήλ, το γεγονός ότι παίζει από λίγο έως ελάχιστα, σε συνδυασµό µε δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στην πατρίδα του, τον σπρώχνουν στην πόρτα της εξόδου. ∆εν είναι τυχαίο ότι και ο ίδιος εξέφρασε την επιθυµία να παίζει περισσότερο, κάτι που δύσκολα θα συµβεί όσο βρίσκεται στην οµάδα του Πειραιά.

Δεν πρέπει να ξεχνάµε, επίσης, ότι αµφότεροι είναι και από τους πιο υψηλόµισθους παίκτες της οµάδας, µε τον Νάτχο να εισπράττει γύρω στα 900.000 ευρώ καθαρά και τον Γιάγκος κοντά στα 700.000 ευρώ. Αν ο Μαρτίνς θεωρούσε απαραίτητο έναν από τους δύο, θα τον είχε στον πάγκο προχθές και δεν θα τους αντικαθιστούσε τον πρώτο µε τον Ανδρούτσο και τον δεύτερο µε τον -δανεικό και φευγάτο- Μιράντα.

Η επιστροφή

Αντίθετα, εκείνος που επιστρέφει δυναµικά στο προσκήνιο είναι ο Ζιλ Ντίας, ο οποίος αγωνίστηκε ξανά έπειτα από 40 ηµέρες και βοήθησε µε την ποιότητα και τη φρεσκάδα του να γίνει η ανατροπή. Ο Πορτογάλος εξτρέµ αγωνίζεται ως δανεικός στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο η συµφωνία έχει ισχύ και για την επόµενη σεζόν και, όπως όλα δείχνουν, θα παραµείνει στο πλάνο. Ο 22χρονος παίκτης, άλλωστε, είναι ο µοναδικός αριστεροπόδαρος από όλους τους ακραίους επιθετικούς του Ολυµπιακού, την ώρα που ο Λάζαρος θα µείνει καιρό ακόµη εκτός µάχης, ενώ τον τελευταίο καιρό οι µοναδικές επιλογές ήταν οι Ποντένσε, Μασούρας. Στο µεταξύ, οι 16 φετινοί σκόρερ της οµάδας στο πρωτάθληµα αποτελούν αριθµό-ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια και αυτό δείχνει τον πλουραλισµό στην επίθεση.

ΟλυμπιακόςΜπίμπρας ΝάτχοΓιάγκος Βούκοβιτς