Αθλητισμός|19.02.2024 21:15

Super League: Ματσάρα στην Τρίπολη και όρθιος ο Παναιτωλικός με γκολ του Οικονόμου στο φινάλε!

Newsroom

Με κεφαλιά του Μάριου Οικονόμου στο 92' ο Παναιτωλικός έμεινε όρθιος στην Τρίπολη και απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία (2-2) απέναντι στον Αστέρα.

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στο 42’ με τον Ντίας, ο Αστέρας «γύρισε» το σκορ με δύο κεφαλιές απ’ τους Μιριτέλο και Ζουκάνοβιτς, όμως στο τέλος «μίλησε» ο Οικονόμου.

Ο Παναιτωλικός πήρε «χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να μειώσει την απόστασή του απ’ την έκτη στη βαθμολογία Λαμία στο κυνήγι των πλέι οφ.

«Τρελό» παιχνίδι

Στο 42’ ο Ντίας έκλεψε την μπάλα και έγραψε το 0-1, όμως ο Αστέρας «απάντησε» άμεσα καθώς ισοφάρισε στο 45’+2’ με δυνατή κεφαλιά του Μιριτέλο μέσα απ’ τη μικρή περιοχή.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ και σκόραραν στο 65’ κάνοντας την ολική ανατροπή. Ο Καλτσάς εκτέλεσε φάουλ και έφερε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ζουκάνοβιτς να παίρνει δυνατή κεφαλιά και να εκτελεί τον Στεργιάκη για το 2-1.

Οι αλλαγές του Γιάννη Πετράκη «αφύπνισαν» τον Παναιτωλικό που βρήκε δίχτυα με τον Τορεχόν στο 81’, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ διότι θεωρήθηκε ότι ο Ζοάο Πέντρο επηρέαζε τη φάση. Η επιμονή του Παναιτωλικού επιβραβεύτηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Από κόρνερ του Χουάνπι, ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2 για τους Αγρινιώτες.

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων το ματς έγινε... ροντέο. Στο 90’+5’ ο Λομονάκο βγήκε μόνος του με τον Γραμματικάκη για να κάνει την ολική ανατροπή, όμως έχασε το κοντρόλ κι ο γκολκίπερ του Αστέρα μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο επόμενο δίλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους μεγάλες στιγμές όμως ο Τσάβες απέκρουσε εντυπωσιακά και το σουτ του Βαλιέντε, αλλά και μετά από ένα λεπτό την προσπάθεια του Μπαρτόλο (με την μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι), «σφραγίζοντας» το τελικό 2-2.

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Καστάνιο (90’+3’ Μάντζης), Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες (87’ Χουχούμης), Λύρατζης, Γκος (70’ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρεσπί Ρεγκίς (86’ Παλάσιος), Καλτσάς, Μιριτέλο.

Παναιτωλικός: Στεργιάκης (75’ λ.τρ. Τσάβες), Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε (76’ Ζοάο Πέντρο), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χουάνπι, Φρεντερίκο Ντουάρτε (66’ Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (75’ Στάγιτς), Ντίας (84’ Λομονάκο).

Αστέρας Τρίποληςειδήσεις τώραSuperLeagueΠαναιτωλικός