Αθλητισμός|02.04.2019 10:44

Ολυμπιακός: Μένει ή φεύγει ο Φορτούνης; Ποια είναι τα δεδομένα

Μιχάλης Παπαδάκος

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πολ Κουτσολιάκος βρέθηκε στα VIP του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο γνωστός ατζέντης με έδρα τη Γερμανία, έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια στην έδρα του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Αυτή τη φορά, όμως, ο λόγος ήταν ιδιαίτερος και μάλλον πιο σημαντικός. Δεν είχε έναν, αλλά δύο σημαντικούς πελάτες του στο τερέν. Από τη μία πλευρά ο Κώστας Φορτούνης, από την άλλη ο Ευθύμης Κουλούρης.

Αμφότεροι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και της συγκεκριμένης αναμέτρησης και του πρωταθλήματος γενικότερα. Με τον αρχηγό των Ερυθρολεύκων η κουβέντα έχει ανάψει το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, μιας και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2020. Μέχρι το φινάλε δηλαδή της επόμενης σεζόν. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική.

Η «διαβολεμένη» σεζόν του 26χρονου μπαλαντέρ δεν έχει ανοίξει μόνο την όρεξη της ομάδας του για να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Εχει ανοίξει και τα ραντάρ συλλόγων από το εξωτερικό. Κι αν η τουρκική Φενέρ, όπως παλιότερα η Μπεσίκτας, δεν μοιάζει για τον διεθνή επιτελικό μέσο ένας ελκυστικός προορισμός, δεν ισχύει το ίδιο για πιθανό ενδιαφέρον από κάποιο τοπ πρωτάθλημα.

Με τον Φορτούνη, ωστόσο, υπάρχει ένα δεδομένο που μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Δεν ψάχνεται να φύγει από τον Ολυμπιακό. Θέλει να μείνει στον Πειραιά ακόμη και μέχρι να έρθει η ώρα που θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Μόνο μια σούπερ πρόταση από κορυφαίο σύλλογο μπορεί να τον ταρακουνήσει και να τοποθετήσει την προοπτική της μεταγραφής σε πρώτη προτεραιότητα.

Στα 26 χρόνια του, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Ελληνας παίκτης της ομάδας του Πειραιά και του πρωταθλήματος γενικότερα, με έναν συμβόλαιο που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο € καθαρές αποδοχές. Προβλέπεται, μάλιστα, και ετήσια αύξηση χρόνο με το χρόνο. Εκείνο που τον ενδιαφέρει, λοιπόν, είναι στη συνάντηση που θα γίνει στο προσεχές μέλλον με τη διοίκηση, να επιτευχθεί συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας και πάμε παρακάτω. Μετά από μία σεζόν που έως τώρα μετράει 38 συμμετοχές, 15 γκολ και 13 ασίστ, είναι λογικό να ζητάει κάτι ακόμη καλύτερο από οικονομικής πλευράς, αλλά η επιθυμία παραμονής τον αποτρέπει από “τρελές” απαιτήσεις.

Κάτι ανάλογο σκέφτονται και στην ΠΑΕ. Από τη μία θέλουν να κρατήσουν τον Φορτούνη που αποτελεί σημείο αναφοράς στο αγωνιστικό σκέλος, από την άλλη θέλουν να τον «δέσουν» ακόμη καλύτερα, σε ενδεχόμενη καλή προσφορά από το εξωτερικό στο μέλλον. Ηταν κοινή απόφαση, άλλωστε, στο υπάρχον συμβόλαιο να μην τοποθετηθεί ρήτρα πώλησης, ώστε ό,τι ενδιαφέρον προκύψει έξω από τα σύνορα να συζητηθεί από κοινού.

Ο Πολ Κουτσολιάκος έκανε μια πρώτη συζήτηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και γι' αυτό το θέμα, αλλά και για ορισμένα άλλα που τέθηκαν στο τραπέζι. Οι οιωνοί είναι καλοί για να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Φορτούνη για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια. Με λίγα λόγια, είμαστε εν αναμονή εξελίξεων στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο οι εμπλεκόμενοι θέλουν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατό για ευνόητους λόγους.

Κώστας ΦορτούνηςΟλυμπιακός