Αθλητισμός|02.04.2019 10:46

Τσιτσιπάς: Μίλησε για εύνοια των μεγάλων - Η απάντηση του Φέντερερ (vid)

Newsroom

Ζήτημα διαιτητικής εύνοιας των μεγάλων παικτών του τένις έθεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας που σκαρφάλωσε στο Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, με αφορμή πρόσφατη διένεξη που είχε με chair umpire στο Μαΐαμι, όπου έφτασε μέχρι τους «16» του μονού και τον τελικό του διπλού, μίλησε για ειδική μεταχείριση στους καλούς παίκτες που έχουν πολλά χρόνια στα κορτ σε αντίθεση με τη νεότερη γενιά.

Ο Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια ερωταπαντήσεων που είχε με το κοινό του στο twitter ερωτηθείς για την αντιπαράθεσή του με διαιτητές σχολίασε: «Νομίζω ότι οι παίκτες που τα έχουν πάει πραγματικά πολύ καλά με το πέρασμα των χρόνων, οι παίκτες που γενικότερα είναι πιο σεβαστοί στον κόσμο του τένις, έχουν κάποια προνόμια σχετικά με συγκεκριμένους κανονισμούς και αποφάσεις των διαιτητών. Το ένιωσα αυτό μερικές φορές όταν τους αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι λίγο άδικο».

Σε αμέσως επόμενη σχετική ερώτηση πάντως ο Τσιτσιπάς διευκρίνισε πως τα λόγια του δεν αποτελούν αιχμή για τον Φέντερερ εξηγώντας ότι «ο Ρότζερ θα είναι πάντα ο αγαπημένος μου παίκτης. Δεν θέλω να τον σύρω σε αυτό. Δεν είναι δικό του λάθος, ούτε και πρόθεσή του. Είναι οι διαιτητές που προσπαθούν να τους προστατέψουν περισσότερο απ' όσο πρέπει. Τίποτα περισσότερο απ' αυτό».

Δείτε τα σχετικά tweets του Τσιτσιπά:

H απάντηση του Φέντερερ

Ο... ακομπλεξάριστος Φέντερερ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Τσιτσιπά δεν αρνήθηκε τη διαφορετική αντιμετώπιση δίνοντας όμως τη δική του απάντηση-εξήγηση. «Οι διαιτητές και οι κορυφαίοι τενίστες βρίσκονται διαρκώς στα κεντρικά κορτ και γνωρίζονται καλά. Οι διαιτητές ξέρουν τα προβλήματά τους, ξέρουν πώς θα συμπεριφερθούν και πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες, οπότε ξεχωρίζουν πότε υπερβάλλουν και κάνουν κάτι ανόητο και πότε φέρονται φυσιολογικά» σχολίασε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών.

«Νομίζω πως επειδή γνωριζόμαστε καλά, είναι ευκολότερο για τους διαιτητές να χειριστούν μια κατάσταση με κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, απ' ό,τι με τον Τσιτσιπά ή κάποιον άλλο νεότερο. Ορισμένες φορές μπορεί να παρερμηνεύσουν καταστάσεις, να χαθούμε στη μετάφραση και να γίνουν άσχημα λάθη» συμπλήρωσε ο Φέντερερ τονίζοντας πως «δεν διαπιστώνω προνομιακή μεταχείριση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Πολλές φορές δέχομαι παρατηρήσεις και εγώ. Λυπάμαι πάντως που ο Στέφανος αισθάνεται έτσι» κατέληξε ο Ελβετός τενίστας.

Η αρχή της διαμάχης

Ολα άρχισαν όταν κατά τη διάρκεια του τελικού στο διπλό στο τουρνουά του Μαϊάμι ο Τσιτσιπάς διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή ότι δίνει στους αδερφούς Μπράιαν -θρύλους του διπλού στο τένις- «προνόμια όπως κάνεις και με τον Ρότζερ και με τους υπόλοιπους».

Δείτε το σχετικό video: 

ΤένιςδιαιτητέςΡότζερ ΦέντερερΣτέφανος Τσιτσιπάς