Αθλητισμός|20.02.2024 11:32

Champions League: Αμφίρροπες μάχες μεταξύ Ίντερ - Ατλέτικο Μαδρίτης και Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ

Newsroom

Η φάση των 16 του Champions League συνεχίζεται σε Μιλάνο και Αϊντχόφεν με ακόμα δύο μεγάλα και αμφίρροπα παιχνίδια. Στο Μεάτσα η Ίντερ υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο Φίλιπς Στάντιον η Αϊντχόφεν φιλοξενεί την Ντόρτμουντ στα πρώτα μεταξύ τους παιχνίδια. Η ώρα έναρξης είναι στις 22.00 και οι αναμετρήσεις μεταδίδονται τηλεοπτικά από τα Cosmote Sport 2 και Cosmote Sport 3, αντιστοίχως.

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • Ίντερ - Ατλέτικο Μαδρίτης 22.00 (Cosmote Sport 2)
  • Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ 22.00 (Cosmote Sport 3)

Ίντερ - Ατλέτικο Μαδρίτης

Οι εξαιρετικοί Νερατζούρι μπορεί να τερμάτισαν αήττητοι στον όμιλό τους, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, αλλά έμειναν στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Πέρυσι έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και θέλουν και φέτος να κάνουν την ίδια πορεία.

«Ξέρουμε τι κάναμε πέρυσι, ζήσαμε μαγικές βραδιές μαζί τους φανταστικούς οπαδούς μας. Θα θέλαμε να το κάνουμε ξανά, ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες που έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες με την Ίντερ. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα αξίας, μία ποιοτική ομάδα. Είναι μία εξαιρετική ομάδα, με πολύ καλό προπονητή τον Ντιέγο. Θα είναι ένας πολύ περίπλοκος γύρος για εμάς. Είναι ο πρώτος αγώνας 180 λεπτών, στην έδρα μας. Ξέρουμε ότι θα υπάρχει υπέροχη ατμόσφαιρα και θα χρειαστεί να δούμε την πραγματική Ίντερ» δήλωσε ο Σιμόνε Ιντζάγκι, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να… προελαύνει στο καμπιονάτο, αφού βρίσκεται στην κορυφή με +9 από τη Γιουβέντους και με παιχνίδι λιγότερο.

Από την άλλη, ο Ντιέγο Σιμεόνε, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε δύο χρόνια με τη φανέλα της Ίντερ, χαρακτήρισε τους Νερατζούρι ως μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

«Είναι μεταξύ των τεσσάρων, πέντε καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη και το δείχνει στο καμπιονάτο, αλλά και στο Champions League την περασμένη σεζόν. Μου αρέσει πάρα πολύ όπως παίζει, δεν το λέω επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να τους αντιμετωπίσουμε. Παίζουν με τρόπο απλό και συγκεκριμένο, δουλεύουν συλλογικά. Όποια ομάδα κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ξέρουμε πως θα πρέπει να πάρουμε μερικά ρίσκα, για να καταφέρουμε να υποστηρίξουμε την επίθεσή μας» είπε ο Αργεντινός τεχνικός.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Ίντερ: Ζόμερ – Μπαστόνι, Ατσέρμπι, Παβάρ – Ντιμάρκο, Μκχιταριάν, Τσαλχάνογλου, Μπαρέλα, Νταρμιάν – Mαρτίνες, Τουράμ.
  • Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλάκ – Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο – Γιορέντε, Μπάριος, Ντε Πολ, Κόκε, Λίνο – Γκριεζμάν, Ντεπάι.

Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ

Η ολλανδική ομάδα πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλό της, πίσω από την Άρσεναλ, έχοντας μόλις μία ήττα στους έξι αγώνες, αυτή της πρεμιέρας στο Έμιρεϊτς και αφήνοντας πίσω της τη Λανς και τη Σεβίλλη. Είναι εντυπωσιακή η πορεία της στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου έχει απολογισμό 20-2-0! Επιστρέφει σε νοκ άουτ φάση για το Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015-16.

«Μπορεί να μην βρέθηκα για μεγάλο διάστημα στον πάγκο της Ντόρτμουντ, αλλά έζησα τι θα πει να κοουτσάρεις ένα μεγάλο κλαμπ. Ο αριθμός των θεατών που παρακολουθούν τα παιχνίδια της, ίσως είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, κάτι που από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε παραπάνω το παρελθόν. Ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού της Ντόρτμουντ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την νικήσουμε» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής Πέτερ Μποζ, ο οποίος είχε περάσει από τους Βεστφαλούς για έξι μήνες την περίοδο 2016-17.

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ κατάφερε όχι μόνο να προκριθεί από τον όμιλο του… θανάτου με Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Νιούκαστλ, αλλά να πάρει και την πρωτιά συγκεντρώνοντας έντεκα βαθμούς αν και άρχισε την πορεία της με ήττα στο Παρίσι. Είναι, επίσης αξιοσημείωτο ότι παραμένει αήττητη το 2024.

«Η Αϊντχόφεν κάνει μία αψεγάδιαστη σεζόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον Πέτερ Μποζ από τη θητεία του στην Ντόρτμουντ και τη Λεβερκούζεν και την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε στην Ολλανδία. Ξέρουμε όμως ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να προκριθούμε» σχολίασε ο προπονητής Έντιν Τέρζιτς.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Αϊντχόφεν: Μπενίτες – Τέζε, Ραμάλιο, Μποσκάγλι, Ντεστ – Σχάουτεν, Φέιρμαν – Μπακαγιόκο, Σαϊμπάρι, Λοθάνο – Ντε Γιονγκ.
  • Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Ρίερσον, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Τσαν, Ζάμπιτσερ – Μάλεν, Μπραντ, Σάντσο – Φίλκρουγκ.
Champions LeagueΜπορούσια ΝτόρτμουντΑϊντχόφενΑτλέτικο ΜαδρίτηςΙντερειδήσεις τώρα