Αθλητισμός|22.02.2024 23:55

Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός 0-1: Νίκη και στη Βουδαπέστη και άνετη πρόκριση στους 16 του Conference - Oι πιθανοί αντίπαλοι

Newsroom

«Πέταξε» με άνεση για τους 16 του Conference League ο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι μετά το 1-0 του Γ. Καραϊσκάκης, επικράτησαν με το ίδιο σκορ και στη ρεβάνς της Βουδαπέστης και πήραν εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση απέναντι στη Φερεντσβάρος.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες, πέτυχαν ένα γκολ με πέναλτι του Ελ Κααμπί, δεν απειλήθηκαν ούτε στιγμή στο ματς και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση με άνεση και με τη σφραγίδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος παρουσίασε ορθολογικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην κλήρωση της φάσης των 16 του Conference League την Παρασκευή (23/2) στις 14:00 είναι οι: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Κλαμπ Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε. Στο ίδιο γκρουπ (των ομάδων που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του Conference) είναι και ο ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό σ' αυτή τη φάση.

Η εξέλιξη του ματς

Η Φερεντσβάρος προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα έχοντας και τη βοήθεια της εξέδρας, όμως ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του ρίχνοντας μεγάλη βαρύτητα στη μεσοαμυντική λειτουργία. Κατάφερε να περιορίσει τους Ούγγρους και να βρει δυο καλές στιγμές (25', 30') με κεφαλιές του Ελ Κααμπί, που ήταν άστοχες.

Ακόμα πιο κοντά στο γκολ έφτασε στο 38' και το 39' ο Ολυμπιακός με μεγάλες ευκαιρίες του Φορτούνη και του Ποντένσε, που βρέθηκαν απέναντι στο τέρμα αλλά σούταραν άουτ.

Στο καλό τους διάστημα, οι Πειραιώτες βρήκαν τελικά το γκολ που άξιζαν βάσει ευκαιριών. Ο Μαέ έκανε χέρι εντός περιοχής σε κεφαλιά του Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός ήταν εύστοχος για το 0-1, φέρνοντας πιο κοντά στους 16 τους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα που είχε απ' το α' ημίχρονο, δεν ένιωσε απειλεί σε κανένα σημείο του 45λεπτου και σχεδόν... σβηστά ξεπέρασε τον σκόπελο των πλέι οφ του Conference συνεχίζοντας πλέον στους 16. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει φύγει απ' τη Βουδαπέστη με μια ευρύτερη νίκη αφού στο 83' είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Γιόβετιτς.

Φερεντσβάρος: Ντίμπουζ, Γουίνγκο (46' Μακρέτσκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67' Ραμίρεζ), Ζακάριασεν (67' Αλί Μπεν), Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος (85' Κατόνα), Βάργκα, Κόδρο (46' Πέσιτς).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90' Καρβάλιο), Όρτα (74' Ιμπόρα), Φορτούνης (74' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79' Γιόβετιτς).

ειδήσεις τώραEuropa Conference LeagueΟλυμπιακόςΦερεντσβάρος