Αθλητισμός|02.04.2019 15:10

Ντιέγκο Μαραντόνα: Χαρακτήρισε "τσιρολίτα" τον Τραμπ και αποθέωσε Μαδούρο

Κώστας Ασημακόπουλος

Την υποστήριξη του στο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο εξέφρασε με ο Ντιέγκο Μαραντόνα σε ένα από τα γνωστά ξεσπάσματα του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή και πλέον τεχνικός διευθυντής της Ντοράντος στο Μεξικό αφιέρωσε την πρόσφατη νίκη της μεξικανικής ομάδας επί της Τάμπικο Μαντέρο με 3-2 στον Μαδούρο και στο λαό της Βενεζουέλας.

Επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ και στην πολιτική των Αμερικανών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής που βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου λόγω της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

«Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον Νικολά Μαδούρο και σε όλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας που υποφέρουν. Οι σερίφιδες του κόσμου είναι οι Αμερικανοί; Επειδή έχουν τις μεγαλύτερες βόμβες στον κόσμο, βόμβες που σκέφτονται και πιστεύουν πως είναι πολύ πιο προηγμένες από εμάς; Όχι, δεν είναι», είπε ο διάσημος ποδοσφαιριστής και παρομοίωσε τον Τραμπ με την διάσημη κούκλα chirolita που έκανε θραύση την δεκαετία του ΄70.

«Ο Μαδούρο είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και οι ΗΠΑ έχουν τον chirolita για πρόεδρο», πρόσθεσε ο Μαραντόνα προσθέτοντας λίγο αργότερα εκτός κάμερας πως ο Τραμπ θέλει να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και να αντικαταστήσει τομν Μαδούρο με τον Χουάν Γκουαιντό.

Ντιέγκο ΜαραντόνατσιρολίταποδόσφαιροΣπορΝτόναλντ Τραμπ