Αθλητισμός|25.02.2024 20:00

Με ανατροπή και «διπλό» Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αλλά νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη!

Newsroom

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης αλλά ο... λυτρωτής Ελ Κααμπί, ο οποίος ήρθε απ' τον πάγκο στο 57', πέτυχε δύο γκολ και χάρισε μια πολύτιμη νίκη στους Πειραιώτες με 2-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας Γ. Καραϊσκάκης. Ο Μαροκινός έφτασε τα 19 γκολ συνολικά στη σεζόν και τα 12 στη Super League δείχνοντας πόσο πολύτιμος είναι στην ομάδα του.

Κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την τέταρτη σερί νίκη τους με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο και παρέμειναν στο -5 απ' την προπορευόμενη ΑΕΚ.

Ο Γιαμπλόνσκι το 0-1

Ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε με ροτέισον σε μια προσπάθεια του Μεντιλίμπαρ να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Ναβάρο στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά ο Ισπανός ήταν οφσάιντ. Οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά στο 31' με τον Φορτούνη αλλά στη συνέχεια ο Αστέρας άγγιξε το γκολ στο 40' με τον Γιαμπλόνσκι. Ο Πασχαλάκης έκανε σωτήρια επέμβαση, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 45', οπότε ο Ρεγκίς έκανε το γέμισμα και ο Γιαμπλόνσκι τελείωσε τη φάση εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για τον Αστέρα (0-1).

Ερυθρόλευκη αντεπίθεση

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο θέλοντας να αλλάξει τα δεδομένα, ενώ στο 57' έριξε στη μάχη και τον Ελ Κααμπί, ο οποίος υπήρξε κομβικός για την ανατροπή. Στο 79' ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Κααμπί  ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ο Μαροκινός στο 87' έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Αστέρα και έπειτα από ωραία συνεργασία του Ποντένσε με τον Όρτα, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σε άδειο τέρμα για το τελικό 2-1.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (46' Βεζό), Κάρμο, Ρίτσαρντς, Έσε (46' Τσικίνιο), Ιμπόρα (57' Ελ Κααμπί), Όρτα, Φορτούνης, Καμπράλ (46' Ποντένσε), Ναβάρο (79' Γιόβετιτς).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Ατιένθα, Γ. Χριστόπουλος, Χουχούμης (90' Άλβαρες), Καρμόνα, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (71' Γκος), Ζουγλής (71' Παλάσιος), Κρεσπί, Σίτο (59' Καλτσάς), Μάντζης (59' Μιριτέγιο).

ειδήσεις τώραSuperLeagueΑστέρας ΤρίποληςΟλυμπιακός