Αθλητισμός|25.02.2024 22:15

Δεύτερη σερί γκέλα ολκής για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο - Στραβοπάτησε απέναντι στην Κηφισιά που μπορούσε ακόμα και τη νίκη!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός επαναπαύτηκε στις δάφνες της πρόκρισης επί του ΠΑΟΚ στα πέναλτι την περασμένη Τετάρτη και το πλήρωσε ακριβά με μια δεύτερη γκέλα ολκής στη Λεωφόρο. Μετά το 2-2 με τη Λαμία την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έπεσε θύμα μιας ακόμα μεγάλύτερης έκπληξης καθώς κόλλησε στο 1-1 με τη μαχητική Κηφισιά, που θα μπορούσε να έχει φύγει ακόμα και με τη νίκη απ' την έδρα του Τριφυλλιού χάνοντας την ευκαιρία της... χρονιάς στις καθυστερήσεις!

Οι Πράσινοι, που έμειναν με δέκα παίκτες στο 64' και αμέσως μετά δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης, έχασαν άλλους δύο βαθμούς στη μάχη που δίνουν για τον τίτλο καθώς πλέον βρίσκονται στο -3 απ' την προπορευόμενη ΑΕΚ, στο -2 απ' τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ νιώθουν έντονα την... ανάσα του Ολυμπιακού που μείωσε στους δύο βαθμούς. 

Ο Παλάσιος άνοιξε το σκορ

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του και δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή της Κηφισιάς πέραν ενός μακρινού σουτ του Λημνιού στο 5’ και μιας προσπάθειας εντός περιοχής στο 32’ του Ιωαννίδη, που ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μποτία. Τελικά το γκολ ήρθε για το Τριφύλλι στο 37’ έπειτα από ωραία κάθετη του Ιωαννίδη και εύστοχο τελείωμα του Παλάσιος, ο οποίος πέτυχε το 1-0.

Αποβολή και 1-1

Μέχρι το 63' το παιχνίδι κυλούσε ομαλά για τον Παναθηναϊκό που είχε το προβάδισμα και δεν ένιωθε απειλή. Σε εκείνο το σημείο η Κηφισιά έριξε την προειδοποιητική βολή με ευκαιρία του Τσανάτζια. Η ιστορία του παιχνιδιού άλλαξε οριστικά  στο 64', οπότε ο Σένκεφελντ έχασε το μαρκάρισμα του Τετέι, σήκωσε ψηλά το πόδι κι έκανε φάουλ έξω απ' τη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής Ευαγγέλου τιμώρησε με κόκκινη κάρτα τον Ολλανδό αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες στο γήπεδο.

Αμέσως μετά η Κηφισιά είχε τεράστια ευκαιρία με εκτέλεση φάουλ του Μιλίσεβιτς αλλά ο Λοντίγκιν με μεγάλη επέμβαση και ο Αράο με υπερένταση απέτρεψαν την ισοφάριση. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο κόρνερ που ακολούθησε (68'). Ο Μιλίσεβιτς σούταρε με δύναμη έξω απ' την περιοχή, ο Αράο έβαλε το κεφάλι του για να απομακρύνει αλλά η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού για το 1-1.

Η ευκαιρία της... χρονιάς

Ο Τερίμ τα έπαιξε όλα για όλα με φουλ επίθεση και η Κηφισιά λίγο έλειψε να φύγει με το «διπλό» απ' τη Λεωφόρο. Στο 75' ο Μιλίσεβιτς νικήθηκε απ' τον Λοντίγκιν, ενώ στο 85' ο Αναγνωστόπουλος απέτρεψε τον Ιωαννίδη απ' το να σκοράρει. Η Κηφισιά είχε την ευκαιρία του αγώνα για το τρίποντο στο 91', οπότε ο Μπιφουμά βγήκε μόνος απέναντι στον Λοντίγκιν, ο οποίος έσωσε το γκολ, ενώ στη συνέχεια με τρομερή προσπάθεια, ο Ούγκο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την μπάλα που προηγουμένως είχε χτυπήσει και στο δοκάρι. 

Το γκολ δεν ήρθε τελικά για καμία απ' τις δυο ομάδες και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Πράσινους να αποδοκιμάζονται έντονα για τη δεύτερη σερί γκέλα στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (92’ Αϊτόρ), Μλαντένοβιτς (92’ Βιλένα), Σένκεφελντ, Αράο, Ρούμπεν (67’ Ούγκο), Κώτσιρας, Μπακασέτας (76’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Λημνιός (76’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μποτία (74’ Παρράς), Τεϊσέιρα, Μιλίτσεβιτς, Τσάπαν (16’ Βαφέας), Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιόβανσιτς), Μενέντες (62’ Μπιφουμά), Κλωναρίδης, Οζέγκοβιτς (62’ Τετέι), Ματέους Σάντος.

ειδήσεις τώραSuperLeagueΚηφισιάΠαναθηναϊκός