Αθλητισμός|28.02.2024 17:29

Σπουδαία πρόκριση των Νέων του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Youth League! Επικράτησε της Λανς στα πέναλτι

Newsroom

Μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Youth League (το αντίστοιχο Champions League σε επίπεδο Νέων) πανηγύρισε η Κ19 του Ολυμπιακού!

Οι Ερυθρόλευκοι του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου νίκησαν 4-2 στα πέναλτι τη Λανς στο γήπεδο Καραϊσκάκη και πήραν το εισιτήριο για την οχτάδα όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας σε νοκ άουτ ματς την Μπάγερν Μονάχου που νίκησε με 3-2 τη Φέγενορντ. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε δίχως νικητή (2-2), καθώς Ολυμπιακός επέστρεψε μολονότι βρέθηκε να χάνει με 0-2 στις αρχές του β' ημιχρόνου.

Το σκορ άνοιξε στο 19' για τη Λανς με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Βέλγος Σισουμπά, ο οποίος αποτελεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Στο 52' ο Φοφανά έγραψε το 0-2 με σουτ μέσα απ' την περιοχή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τα παράτησαν. Στο 58' ο Κωστούλας μείωσε σε 1-2, ενώ στο 62' ο Πνευμονίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ διαμορφώνοντας το 2-2.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι Γάλλοι αστόχησαν δύο φορές (άουτ και δοκάρι), οι Πειραιώτες ήταν εύστοχοι και στις τέσσερις εκτελέσεις τους πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική πρόκριση χάρη στις εκτελέσεις των Μπακουλα, Μπ. Κωστούλα, Λιατσικούρα και Τανούλη.

Ολυμπιακός: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης (66' Τανούλης), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Αλαφάκης Λιατσικούρας, Μπάκουλας, Δαρβίρας (33' Δάμα), Πνευμονίδης (80' Λώλης), Μπ. Κωστούλας

Λανς: Ντελπλάς, Σανιάν, Μπαλά (76' Απερί), Γκανιού, Λεν, Σιλά (72' Μπαναγκά), Ερμπέν, Εσκουφλέρ, Μπερμόν, Σισουμπά, Φοφανά (84' Ντιλιουϊντί)

ΟλυμπιακόςYouth Leagueειδήσεις τώρα