Αθλητισμός|28.02.2024 21:00

Αγχώθηκε η ΑΕΚ αλλά εκτέλεσε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4άρα και παρέμεινε μόνη στην κορυφή!

Newsroom

Η ΑΕΚ τα χρειάστηκε για 68 λεπτά απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά με ένα τρομερό δεκάλεπτο ξέσπασμα απ' το 69' ως το 79', πέτυχε τρία γκολ και μετέτρεψε το 1-2 σε 4-2! Η Ένωση εκτέλεσε τους Γιαννιώτες με τρεις στατικές φάσεις, πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη στην OPAP Arena και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Super League μία αγωνιστική πριν απ' το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο Πόνσε και ο Μάνταλος, οι οποίοι ήρθαν απ' τον πάγκο είχαν δύο γκολ και δύο ασίστ, αντιστοίχως, ενώ τέρμα πέτυχε και ο Λιούμπιτσιτς που επίσης χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

1-0 ο Σιμάνσκι

Η ΑΕΚ μπήκε... φορτσάτη στο γήπεδο, πίεσε για το γκολ και το βρήκε στο 15' με πλασέ του Σιμάνσκι που σημάδεψε το δοκάρι και τα δίχτυα. Στο 18' λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0 για την Ένωση με τον Γκαρσία που σούταρε λίγο άουτ.

1-1 ο Σομποτσίνσκι

Μολονότι η ΑΕΚ είχε την κατοχή και έψαχνε το δεύτερο γκολ με υπομονή, ο ΠΑΣ Γιάννινα αιφνιδίασε από στατική φάση. Στο 35' έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε όλη την άμυνα της Ένωσης και έφτασε στον Σομποτσίνσκι, ο οποίος βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι σκοράροντας από κοντά για το 1-1.

Υπέροχο γκολ Τζίμα και 1-2

Οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν να αιφνιδιάζονται απ' τον ΠΑΣ Γιάννινα, που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο σοκ στην OPAP Arena. Στο 44' ο Τσούμπερ έκανε λάθος, ο Μπαπτίστ έδωσε για τον Τζίμα, ο οποίος με καταπληκτική προσπάθεια και ωραίο σουτ πέτυχε το 1-2 προκαλώντας περισσότερη αμηχανία στο γήπεδο.

Ο Πόνσε την ισοφάριση

Η ΑΕΚ έψαξε με μανία το γκολ, το οποίο βρήκε στο 69' με δυνατή κεφαλιά του Πόνσε, ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Λιβάι Γκαρσία. Η εκτέλεση φάουλ προήλθε από το πόδι του επίσης νεοεισελθόντα Μάνταλου.

Ο Λιούμπιτσιτς υπέγραψε το 3-2

Η ομάδα του Αλμέιδα έμεινε με το πόδι στο... γκάζι και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασε στην ολική ανατροπή. Στο 74' ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χατζισαφί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λιούμπιτσιτς από κοντά έγραψε το 3-2 σκοράροντας για δεύτερη φορά με τη νέα του ομάδα.

Ξανά συνεργασία Μάνταλου-Πόνσε

Στο 79' η ΑΕΚ σκόραρε για τέταρτη φορά βάζοντας τέλος σε κάθε αγωνία για την τελική έκβαση του ματς. Και πάλι από στατική φάση, ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 4-2. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι, η φάση ελέχθηκε απ' το VAR, αλλά το 4-2 παρέμεινε.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Πήλιος (78' Μήτογλου), Χατζισαφί, Βίντα, Σιντιμπέ (57' Λιούμπιτσιτς), Σιμάνσκι (57' Γιόνσον), Πινέδα, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ (57' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (46' Πόνσε).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Σόρια, Λιάσος, Τζίνο (84' Μπεγκάλα), Ντεμίρ, Τζίμας (76' Πανάγου), Ροσάλες, Λεό Μπαπτίστ (84' Κύρκος).

ειδήσεις τώραΠΑΣ ΓιάννιναΑΕΚSuperLeague